promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológusok kiadták a figyelmeztetést: ezekben az országrészekben kell esőre, zivatarra számítanunk
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazán őszies napok elébe nézünk, ezekre kell számítani.

 

 

Kegyes volt hozzánk a hosszú hétvége, jóllehet végig borús, őszies hangulatot árasztott magából az égbolt, a hőmérséklet továbbra is az évszaktól szokatlanul magas volt, és remek idő volt ahhoz, hogy a természetben töltsük az időnket. Kirándulásra is alkalmasak voltak a körülmények, az Időkép csodaszép képriporttal emlékezett meg a festői szépségű vidéket. Ma délelőtt is hasonlóan alakult az időjárás, azonban holnapra Baranya-, Bács-Kiskun, Békés, Csongrás-Csanád-, Somogy-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Tolna, Vas-, Veszprém-, és Zala vármegyében figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meterológiai Szolgálat.

Milyen időjárással számoljunk a nap további részében?

Kedd éjszaka továbbra is erősen felhős lesz az ég, és az országban sok térségben esőre, záporra és helyenként zivatarra kell számítani, nagy mennyiségű csapadék is lehet, mivel egy hidegfront éri el hazánkat. A délnyugati szél több helyen élénk lesz, néhol akár erős is, majd fokozatosan nyugatira és északnyugatira fordul. Az éjszaka legenyhébb hőmérséklete 11-16 fok között várható.

Milyen lesz az időjárás a következő napokban?

Az Országos Meterológiai Szolgálat jelentése szerint közepesen felhős időre lehet számítani szerdán, néhány területen erősebb felhőzet is előfordulhat. Reggel és kora délelőtt az északi területeken több helyen lehet gyenge zápor, míg délután már csak elszórtan fordulhat elő. A Dunántúlon esetenként zivatar is kialakulhat. A szél elsőként a nyugati és északnyugati területeken lesz élénk, néhol erős, majd fokozatosan mérséklődik. A nappali hőmérséklet legmagasabb értéke szerdán 15 és 22 fok között várható, a délkeleti területeken lehet a legmelegebb.

Csütörtökön aztán az ég nagy részben lesz közepesen vagy erősen felhős, így várhatóan élvezhetjük a hosszabb napsütést, ami azonban éjszakára átmenetileg eltűnik. Időszakosan előfordulhat szórványos eső, záporeső, délen pedig akár zivatar is kialakulhat. A délnyugati és nyugati szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Az éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között lesz, néhány helyen hűvösebb is lehet. Délutánra a hőmérséklet 15 és 23 fok között emelkedik, északkeleten lesz hűvösebb, délen pedig enyhébb időre számíthatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás