promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális meleg csap le az országra, újra itt a nyár? - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció: Arda Kucukkaya
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Péntektől visszatér a nyár? 30 fok körüli hőmérséklet lehet az országban. 

Egészen hideg időjárással beköszöntött hazánkba az ősz. A hét elejétől kezdve véget ért a nyárias meleg és bizony megérkeztek a reggeli mínuszok és a napközbeni 20 fok alati értékek.

Tegnap 24 fok volt napközben, habár helyenként volt egy kis csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és reggeltől, kora délelőttől már csak egy-egy zápor fordulhat elő, de az északkeleti tartósabban borult részeken szitálás is lehet. Sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon viharos lesz a déli szél, az Északi-középhegységben helyenként gyengébb lehet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, a déli megyékben 27, 30, míg a kevésbé szeles északkeleti részeken néhol 20 fok alatt valószínű. Késő estére 17 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Marad a nyárias időj a következő héten is?

Az enyhr időjárás a hétvégén is folytatódik. de várható majd eső, zápor, zivatar helyenként. Vasárnap napközben még szintén számíthatunk 24 fokra. majd hétfőn egy kicsit visszább esik a hőmérséklet, de egyáltalán nem drasztikus változásra kell számítanunk. Hétfőn majd a pára, köd, rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, utána általában napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel.  A hajnali 3, 11 fokról 14 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban ködös, rétegfelhős területeken mérhetik az alacsonyabb értékeket. Kedden a  déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 3, 13, délután 13 és 25 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb idő. 20-25 fok körüli idő majd szerdán és csütörtökön is érzékelhető lesz.

[[vid1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás