promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan idő jön a hétvégén, amire a meteorológusok sem számítottak - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig változatosra sikerült az őszi időjárás, most kiderült milyen időnk lesz a hétvégén. 

Úgy tűnik igencsak változó az időjárás idén ősszel. Egy ideig úgy tűnt meg sem érkezik az igazi ősz, ugyanis egész szeptemberben szinte nyárias időjárásunk volt. A héten azonban már lehűlt a levegő és reggel is mínusz fokok tarolnak. Ma, szerdán napos időnk van, csapadékra pedig egyáltalán nem kell számítani. De mire számíthatunk csütörtökön?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, délnyugaton lehet több napsütés. Főként az ország északkeleti kétharmadán többfelé kell számítani esőre, záporra. A délies szél nagy területen megerősödik, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön gyengébb lesz a légmozgás. Ám nappal akár 24 fok is lehet majd. 

Hétvégére visszatért a nyárias idő?

A napokban erőteljes melegedés kezdődik, péntekre pedig megérkezik az ország nagy részét elárasztő meleg légtömeg. Az sem kizárt, hogy a hétvégén több helyen is megdől majd az országos napi melegrekord. 

Pénteken felhős lesz az ég és lehetnek majd zivatarok és záporok. Annak ellenére azonban, hogy kissé borult lesz az ég, akár 29 fok is lehet napközben. Legkinkább az ország déli részén lehet majdnem 30 fok. Szombaton több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul. Az északnyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. Sokfelé lesz erős a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet azonban szombaton meleg lesz, 26-27 fok körülire kúszik majd fel a hőmérséklet. Vasárnap szintén enyhe időnk lehet, már a 30 körüli meleg ekkora már visszaesik. Csapadék sem várható, ám felhős maradhat az ég. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás