promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átlagfeletti meleg száguld felénk, de hétvégén már havazás várható több helyen is Európában - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Babett több helyen is havazást fog okozni, míg Magyarországon átlagfeletti meleg lesz.

A meteorológusok radarján megjelent a Babett névre keresztelt ciklon, ami Európa észak-nyugati részén jelentős csapadékot fog majd eredményezni, de Hollandia, Németország, és Lengyelország egyes részein például havazásra is számítani kell; szombat reggel akár nagyobb területen hórétegre ébredhetnek a helyiek. A Kárpát-medencében viszont nem fog lehűlést okozni; sőt, a következő napokban csapadékos, ugyanakkor átlagfeletti melegedést fogunk tapasztalni, és az sem kizárt, hogy az országos melegrekord is meg fog dőlni.

A meteorológusok szerint pénteken az ország egyes részein akár 27 foknál is melegebb lehet, míg szombaton - a melegedés tetőzésekor - valahol 22 fok lehet a legalacsonyabb hőmérséklet, amit éjszaka mérhetnek majd. Szóval egy kis időre ismét visszatér a nyár, azonban több helyen csapadékra, záporokra, esetleg zivatarokra is készülni kell, a vasárnap érkező hidegfront aztán újra visszahozza az őszi időjárást.

De ne rohanjunk még ennyire előre, nézzük meg, mi várható az előttünk álló 24 órában!

Kedd éjszaka délkeleten is csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén kiderül az ég. Hajnalra párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, míg a magasabban fekvő részeken, tópartokon ennél enyhébb lehet az idő.

Szerdán a pára- és ködfoltok feloszlása után jobbára napos idő várható, majd a délelőtti óráktól délnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely a esti óráktól kezdve fokozatosan megvastagszik. Csapadék nem valószínű. A délies szél a Fertő térségében megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 16 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás