promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Markáns hidegfront éri hazánkat a hétvégén, csapadékra is készülni kell - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban, jön a változás, és erre kell készülni.

 

Szeptember hónapja szinte az egész országban nyárias meleggel kápráztatott el minket. A napsütés, a kék ég és a kellemes hőmérséklet ideális körülményeket teremtett a szabadtéri tevékenységekhez. Sokan kihasználták a csodás időjárást, és a strandokon, parkokban vagy kirándulóhelyeken pihentek. Az esték is kellemesek voltak, lehetőségünk volt hosszú sétákat tenni a barátokkal, vagy akár a családdal is.

Ahogy azonban beköszöntött az október, fokozatosan elkezdtük érezni, hogy az évszakváltás nem marad el. A hőmérséklet csökkeni kezdett, és a reggelek hűvösebbek lettek. Az éjszakák hidegebbé váltak, és már előfordult, hogy a takaróval a lábunk alatt bújtunk el az ágyban. Az időjárás ingadozóvá vált, egy-egy esőzés vagy zápor is gyakran meglepett bennünket. A reggelek hidegebbek, és a nappalok is rövidebbek. Az ember reggel már sapkával, sállal, vékony kabáttal indul el otthonról. És hát, a boltokban is megjelentek az őszi, illetve halloweeni dekorációk.

Milyen lesz az idő a hétvégén?

Szombat délelőtt az ország nagy részében derült ég várható, csak késő délutántól kell számítani felhősödésre északnyugat felől. A délkeleti régiókban erősödik a délnyugati szél, késő délutántól az Észak-Dunántúlon fog fokozatosan megerősödni az északnyugati irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23-28 fok között mozog, késő este a hőmérséklet 12-20 fok között alakul.

Este az északnyugatról délkelet felé terjedő felhőzet tovább növekszik, de az ezzel járó csapadékzóna a délkeleti területeket csak vasárnap reggel éri el. Ezen a vonalon már lehet számolni esővel, záporesővel, a hőmérséklet este 9-16 fok között alakul majd.

Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy Vasárnap az ég többnyire erősen felhős vagy borult lesz, majd estétől északnyugat felől csökken a felhőzet. Több területen érkezik csapadék, különösen a délnyugati és északkeleti régiókban, ahol jelentősebb mennyiségű eső eshet. Az északi és északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A csúcshőmérséklet 10-20 fok között várható, a nyugati, csapadékos vidékeken hűvösebb lesz, míg délkeleten még a délelőtti órákban enyhébb idővel számolhatunk.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás