promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő időjárási jelenség közeleg, a meteorológusok rögtön tisztázták a dolgokat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok szerint ijesztget minket az időjárás.

Bár egy hidegfrontban alapvetően semmi ijesztő nincsen, a meteorológusok szerint az időjárás most mégis ijesztget minket egy kicsit egy éjszaka érkező fronttal, ami viszont semmiféle változást nem okoz még hazánkban. Az igazi változás csak vasárnap fog ideérni, ugyanis egyre közelebb ér hozzánk az a hideg, sarkvidéki levegő, aminek köszönhetően betör az igazi ősz, komoly lehűlés, és csapadék várható.

Addig viszont még marad velünk a kellemes meleg idő, szóval érdemes az utolsó két napban kihasználni, hogy 20 fok feletti maximumok vannak. Jövő héten már Európa nagy részét elárasztja a hűvös levegő - beleértve Magyarországot is.

Csütörtök éjszaka észak felől szakadozott frontális felhőzet érkezik, emiatt átmenetileg szinte mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Párásság, elsősorban a nyugati, délnyugati tájakon helyenként köd is kialakulhat. Északkeleten kisebb eső, zápor előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 8 és 16 fok között alakul.

Pénteken kezdetben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd fokozatosan csökken a felhőzet és délután már sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel. Az északkeleti országrészben ugyanakkor maradnak erősebben felhős körzetek, ott a délelőtti órákig záporeső előfordulhat, másutt nem várható csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Részeletesebb időjárás-előrejelzés az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délutáni videójában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás