promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a sarkvidéki fagy? Erre figyelmeztetnek a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétfőn annyira lehűlhet a levegő, hogy fagy is lehet.

Ha lassan is, de egyre ősziesebb időjárást mutat az október. Szombaton még igazi kirándulós időnk volt, 23-25 fokot is mérhettünk. Vasárnap azonban kissé visszaesett a hőmérséklet, megélénkült a szél és az égbolt is kicsit borússá fordult.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap kora délutánig többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúl nyugati, délnyugati része végig felhősebb maradhat. Elvétve valószínű csapadék, leginkább az ország északkeleti felében lehet rá számítani. Az északnyugati, északi szél erős lesz, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, ami helyenként már beállt, délutántól gyorsan csökkenni kezd a hőmérséklet észak felől. 

Mire kell számítani a következő héten?

Hétfő hajnalban majdnem átfordult mínuszokba a hőmérséklet, jön a hidegfront. Idén ősszel pedig először tapasztalhatunk majd gyenge fagyokat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de Salgótarján és Ózd környékén 0 fok is lehet. Az északi szél délire fordul, este még több helyen, hajnalban a Kisalföldön és az Alpokalján lehetnek élénk, erős lökések. Napközben sem lehet nyárias időnk majd, ugyanis az északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.

Kedden anticiklon éri el Magyarországot, amely nyugatról nyúlik be az országba. Ennek hatására száraz és fokozatosan egyre melegebb léghullámok érkeznek. Emiatt pedig a jövő hét közepén megdőlhet a napi országos melegrekord. Hidegfront pedig a következő héten érkezhet, akkor csaphat le újra csapadék és zivatar. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás