promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Támadnak a mínuszok, riadót fújtak a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hétvégén még érdemes kilátogatni a szabadba, hétfőn nagyobb lehűlés jön.

Ha lassan is, de egyre ősziesebb időt mutat az október, bár nap közben még sokszor volt most is nagyon meleg, éjszakára azért már sokkal jobban lehűlt az idő. Ezen a héten a keddi napon érezhettük úgy, hogy tényleg beköszöntött az ősz, aznap egy hidegfront érkezett hazánkba, aminek köszönhetően egész nap felhős, borús idő volt, utána viszont visszatért a jó idő és a meleg. Ez ma is folytatódni fog, akik egy kiadós őszi túrával töltenék a hétvégét, azok ne szalasszák el a lehetőséget, ma még nagy biztonsággal megtehetik.

Milyen lesz az idő hétvégén?

Szombaton még egy anticiklon határozza meg az időjárás, ami azt jelenti hogy ma még sokat fog sütni a nap, és száraz idő várható. Késő délután vastagabb felhők érkeznek, de csapadékot ez sem fog okozni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 fok közé fog esni, ez késő este 14-19 fok közé is lecsökkenhet. A szél délnyugat irányából fokozatosan megélénkül, az északkeleti tájakon sok helyen erősebb lökésekre is lehet már számítani.

Vasárnap azonban már sokkal felhősebb időre számíthatunk, megérkezik a hidegfront. A kora hajnali órákban az ország északkeleti részein már lehet számítani kisebb esőre, záporra. Ahogy a felhőzóna elvonul felettünk, úgy sok helyen még ismét kisüthet a nap a délutáni órákban. A legnagyobb hőmérséklet a hétvége második napján 17-25 fok körül alakul, északkeleten nagyobb hidegre kell számítani. A szél sok helyen megerősödhet, helyenként akár viharossá is válhat.

Milyen időjárásra kell számítani a továbbiakban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy hétfőn akár fagypont alatti hőmérséklettel is számolnunk kell már a reggeli órákban. A reggeli hőmérséklet -2 és 7 fok között alakul, ez délután 13 és 17 fok közé melegedhet. Az idő ennek ellenére ismét napos lesz, csapadékra nem kell számítani, csak az ország északi, északkeleti részében fordulhat elő kisebb csapadék az esti órákban. Kedden azonban már egyre felhősebb idővel kell számolni, és esőre, záporra is több esély van. A hőmérséklet azonban ismét fagypont fölé melegszik, hajnalban 2-13, délután 19-25 fok között alakul.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás