promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őszi kiránduló tipp: ide menj hétvégén, ha piknikeznél, vagy ülj fel az ország legrégebbi kisvasútjára
Borítókép:  Bíró Klára
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Börzsöny valamiért kevésbé látogatott kiránduló célpontja a magyaroknak, pedig csodálatos helyek övezik és az állatvilág pedig nagyon gazdag. Számos olyan programlehetőség van, ami kiváló lehetőség a természet szerelmeseinek.

Nekünk az egyik kedvenc magyarországi kirándulóhelyünk Királyrét és környéke. Számos jó ok van arra, hogy a Börzsönyben kiránduljunk egyet. Királyrét ideális helyszín családi kirándulásokhoz, ahol a gyerekek is élvezhetik a természet közelségét.

Gyönyörű természeti környezet, a Börzsöny egy csodálatos hegység, tele zöldellő erdőkkel, kristálytiszta patakokkal és lenyűgöző kilátással. Királyrét egy kis gyöngyszem az erdő közepén, ahonnan pár perc sétára van a mesébe illő Bajdázói-tó.

Királyrétről számos túraútvonal indul, amelyek különböző nehézségi szinteken kínálnak kihívást a túrázóknak. Akár kezdő, akár tapasztalt túrázó vagy, itt találsz megfelelő túraútvonalat és a kisvasútat is érdemes kipróbálni, főleg gyerekekkel, hiszen hatalmas élmény.

A környéken számos kilátópont is található, ahonnan fantasztikus panorámát élvezhetünk a környező tájra.

Azt se felejtsük el, hogy a Börzsöny híres a madármegfigyelésről. Királyréten lehetőség van különböző madárfajok megfigyelésére csak vigyél magaddal egy távcsövet, ha van otthon.

Pároknak kimondottan romantikus lehet egy kis piknikezés: Ha szereted a piknikezést, itt bőségesen van lehetőség sütögetésre, több grillező hely is ki van alakítva padokkal, pihenőkkel.

Forrás: instagram: Bihari Dorina /212dorina

Akik még több izgalomra vágynak azoknak a környéken számos természeti látnivaló található, például barlangok és vízesések. Ne felejtsük el, hogy a természetben való tartózkodás jótékony hatással lehet a stressz csökkentésére és a mentális jólétére.

Összességében Királyrét a Börzsönyben ideális célpont lehet a természet szerelmeseinek és azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak a városi élet zajától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás