promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hétvégén berobban az ősz, fel kell készülni az elképesztő időjárásra - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Búcsúzik a szeptember, fel kell készülni a novemberre. Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban.

 

A szeptember olyan volt, mint egy megnyújtott augusztus, volt ahol akár 30 fokig is felmelegedett a hőmérséklet, egyedöl az enyhén csípős reggelekből és a sárguló falevelekből lehetett rá következtetni, hogy már már megérkezett az elmúlás évszaka. Az idő is csak egy hétvége erejéig fordult borúsabbra, de még attól sem csökkent számottevően a hőmérséklet. Örülhettek a kirándulni, túrázni vágyó emberek, az időjárás az ő oldalukon állt, ritkán került csak elő az esernyő.

kell-e esernyő a hétvégén?

Ma hajnalban már előfordulhattak kisebb záporesők az ország észak-nyugati felén, de nagy változás még nem történt. Nap közben azonban egy szakadozott felhősáv vonul el felettünk, enyhe hidegfrontra kell készülni, aminek hatására számolni kell az átmeneti felhőzetnövekedéssel. Csapadék csak minimális eséllyel fog kialakulni, a hidegfront enyhe lesz. Hőmérséklet tekintetében sem kell nagy változásra számítani a szombati napon, általában 23 és 28 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap azonban pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet, berobban az ősz, noha szárazabb, naposabb időre számíthatunk. Helyenként még gyakrabban takarhatják felhők a napot. Említésre méltó csapadék sehol sem várható, a szél többfelé felélénkülhet, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. Sokfelé hűvös lesz a hajnal. A legmelegebb órákban 19-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

HOGYAN ALAKUL AKKOR AZ IDŐJÁRÁS A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy a hétvégét követően a jövő héten anticiklon peremére kerülünk, így a meleg levegő is visszatér, folytatódik a szeptemberben megszokott jó idő. Nyugodtabb, szárazabb, melegebb időre kell készülni, változás majd csak szerdától várható, ekkor éri el a Kárpát-medencét egy újabb hidegfront, amiért szórványosan kell számolni a csapadékkal. Azt szinte biztosra vehetjük, hogy nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani, de ennek az esélye már most sokkal nagyobb, mint a hétvéginek. Ezt követően várhatóan megint folytatódni fog a nyárias idő, a csúcsértékek szokatlanul a sokévi átlag fölött fognak alakulni.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás