promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szokatlan időjárásra kell készülni, a meteorológusok most közölték a hírt - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban, és erre kell készülni a meteorológusok szerint.

Tegnap sokan megijedtek azok közül, akik nem követik rendszeresen az időjárás-előrejelzéseket, hogy vége a vénasszonyok nyarának, ennyi volt a nyárias, meleg időből, végül mégiscsak ősziesebbre fordul az idő. Az országban sok helyen megélénkült a szél, borúsabb lett az idő, az eget sok helyen vastag fátyolfelhő borította el, még ha végül nem is került sor számottevő esőzésre. Az Időkép fényképes összeállítást is közölt, gyönyörű mammákról készültek fotók, a Balaton fölött a nap sugarai varázslatos színekbe öltöztették az égboltot.

A hidegfront azonban máris tovább vonult, a hét további részében visszatér a meleg jó idő, hétvégén még nagyobb melegre is lehet számítani, a hónaphoz képest szokatlanul meleg lesz országszerte, jóllehet estére mindig lehűl az idő. Mégis érdemes jól felöltözni, mert csalóka ez a meleg, ilyenkor könnyebb megfázni is.

MILYEN LESZ AZ IDŐ CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN?

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-24 fok között várható, csütörtök késő estére azonban lehűlhet 8-15 fokig is. Országszerte mindenhol napos, jó időre számíthatunk, a fátyolfelhőzet csak elvétve vastagodhat meg. Csapadékkal ma egész biztosan nem kell számolni.

Pénteken aztán megvastagodhat a felhőzet, de kelet, északkelet felé ez már egyre kevésbé lesz valószínű. Pénteken sem kell esővel számolni, a szél ezen a napon is mérsékelt marad, a hőmérséklet is hasonló marad, de este akár 5-14 fokra is lehűlhet, ami azért már jelzi, hogy október van.

Mire kell számítani a későbbiekben?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy a hét további részében is napos idő várható, kevés felhővel és eső nélkül, a légmozgás is gyenge marad. A hidegfrontok csak súrolni fognak minket.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás