promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fel kell készülni a mai időjárásra: jön a hidegfront, ezt az országrészt érinti a legjobban
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyári meleg után most berobban hazánkba a hidegfront, ami hatalmas szeleket hoz magával. 

Az előző hetekben egyáltalán nem akart megérkezni hozzánk az ősz, sőt inkább visszatért a nyári meleg. Ezen a héten sem számíthatunk drasztikus lehűlésre az időjárás terén, egyedül az éjszakák lehetnek már hidegebbek. Azonban egy hidegfront eléri hazánkat, amely miatt megélénkülhet a szél és helyenként zivatar is lehet. A front miatt vihar is kialakulhat, érdmesen figyelni a Balaton környékén. 

Milyen idő lesz kedden?

Felhőtlen vagy gyengén fátyolfelhős idő várható. Kora délelőttig a keleti tájakon néhol rétegfelhőzet boríthatja be az eget, de az eső egyáltalán nem eshet. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A mai napon 22 és 28, késő este 13, 21 fok várható. Kedd este a Balaton térségében és a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik az időjárás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben és a Nyírségben néhol enél pár fokkal hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán majd hidegfront érkezik, hatására megélénkül a szél, de a hőmérséklet jelentősen nem fog visszaesni. Elsősorban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, de még így is sok éves átlag felett alakulnak majd a maximumok. 

Mire számíthatunk a hétvégén?

Ha kirándulást, kiruccanást tervezett valaki a hétvégére, akkor van egy jó hírünk: tökéletes lesz mindehhez az időjárás. Szombaton többórás napsütésre számíthatunk, eső nélkül. Egyedül hajnalban lehetnek pára-, ködfoltok, de napközben így is lehet akár 25 fok is. Vasárnap is derült, napos, száraz idő várható, hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 21, 26 fok valószínű. Egy nappal később, hétfőn pedig újra folytatódik az érthetetlen meleg, akár 27-28 fokot is lehet majd mérni.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás