promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: megdöbbentő, ami történni fog, a meteorológusok leleplezték a térképet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás gyakorlatilag a feje tetejére állt, és már azt is lehet tudni, mikor érkezik meg a héten a hidegfront.

Talán most hétvégén érezhettük először, hogy nem csak papíron létezik az az évszak, hogy ősz. A szeptemberrel együtt gyakorlatilag kaptunk még egy hónap nyarat, és még az október elején sem kell tartanunk attól, hogy drasztikus változás áll be az időjárásunkban.

Az, hogy pontosan mikor érkezik meg a hidegfront a héten, az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából kiderül.

Hétfőn folytatódik az, amit szeptemberben szinte végig élvezhettünk. Az esernyőt a sarokba dobhatjuk, és a szél is gyenge lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kedden a pára-, illetve ködfoltok feloszlása után derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Az Időkép egy érdekes térképet mutatott erről a napról, amit ide kattintva értek el. Ezen jól látható, hogy a nyugati területeken abszolút nyári időjárás lesz, és 27-29 fok is lehet. Inkább északkeleten lesz hűvösebb, de ott sem fog megfagyni senki.

Szerdán már megérkezik a hidegfront, de érdekes módon ez sem fog óriási felfordulást okozni. Helyenként előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar, de mellette napsütésbe is lesz részünk. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. A hajnali 10, 16 fokról 19 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön az időjárás a szokásos lemezt fogja pörgetni. Napos idő várható fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 14, a maximum 20 és 24 fok között alakul.

Pénteken is marad a napos, valamint száraz idő, így nem lesz szükség esernyőkre. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5, 13 fokról 19 és 24 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül, szóval nyugodtan lehet kirándulást szervezni. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 14, a csúcsérték 20 és 25 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás