promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali bejelentés jött a meteorológusoktól, mindenkinek tudnia kell róla
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok most közölték az országgal.

A szombati hidegfront szépen lassan, kelet felé elhagyja hazánkat, azonban nem sokáig élvezhetjük a száraz, átlag feletti hőmérsékletű, kellemesen meleg őszt, ugyanis szerdán érkezik egy markánsabb hidegfront, ami már komolyabb lehűlést, és csapadékot hoz magával. Most egyelőre megúsztuk eső nélkül - bár az ország egyes részein, elsősorban kelet felé kialakulhatnak záporok, de aztán csökken a felhőzet.

Szombat éjszaka a keleti országrészben este még felhős lehet az ég, és egy-egy zápor sem kizárt, majd lassan ott is felszakadozik a felhőzet. Hajnalra a középső tájakon alacsonyszintű felhőzet képződhet, illetve foltokban köd is kialakulhat. Az északias szelet élénk, főként északkeleten erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, ugyanakkor a derült, szélvédett északi völgyekben 5, 8 fokig is lehűlhet a levegő.

Vasárnap aztán napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Az északi szél helyenként élénk lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

A folytatásban pedig - ahogy már említettük - még hét elején marad a száraz, eseménymentes időjárás, aztán szerdán jön az újabb front, amikor már csak 21 és 25 fok között lesz a nappali csúcshőmérséklet, és többfelé is számítani kell majd csapadékra.

Részletesebb időjárás-jelentés az Országos Meteorológiai Szolgálat alábbi videójában:

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Gasztro & Utazás
Sport & Szabadidő
Helyi Hírek
Időjárás