promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: idegtépő jelenséget okoz a hidegfront, ezekben a megyékben kell rá felkészülni lélekben
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás szempontjából szinte a nyárban érezhetjük magunkat, de egy hidegfront hamarosan a hatalmába kerít minket.

A meteorológusok sem igazán számítottak arra, hogy szeptember végén még nyugodtan a strandolást is be lehet iktatni itthon a programba. Ilyenkor már bőven szoktuk érezni az ősz hatását, de a reggeli párás hajnalok emlékeztetnek csak erre. Bár ilyenkor a hőmérséklet visszaesik, viszont napközben tényleg végig a nyárban érezhetjük magunkat.

Szóval olyan érzés lehet, mintha az időjárás állandóan ugyanazt a lemezt tenné fel a lejátszóra. Hamarosan azonban érkezik egy hidegfront, de hogy ez mit fog okozni, az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából kiderül.

Holnap még semmilyen változás nem lesz érzékelhető az időjárásban. A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, és az esernyőt sem kell kihalászni a táska aljáról, már akinek benne van. A szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szombaton azonban már megérkezik a hidegfront. Ennek a keskeny, szakadozott felhőzete is átvonul északnyugatról délkelet felé. Maga a hidegfront idegtépő jelenséget fog okozni a hétvégén, mivel a Dunántúlon igazán erős északnyugati szélre kell számítani. Keleten már inkább mérsékelt lesz a légmozgás.

Mivel gyenge hidegfrontról van szó, így általában száraz időjárásra kell készülni, néhol azonban előfordulhat záporeső.

Vasárnap visszakerülünk oda, ahonnan indultunk, de a hőmérséklet a hidegfront miatt visszaesik. Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, a Dunától keletre lehet helyenként több a gomolyfelhő. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 19, 25 fokra számíthatunk.

Hétfőn aztán ismét elkezd felkúszni a hőmérséklet, és ahogy haladunk előre, napról napra melegebbek lesznek. Az esernyőt nyugodtan otthon hagyhatjuk, nem kell csapadékra számítani a hét elején sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás