promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A héten sorra dőlnek a rekordok, annyira kifordul magából az időjárás
Borítókép:  Promotions
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szeptemberi hónap is a valaha mért legmelegebb szeptember lehet, akkora fordulatok mennek végbe az időjárásban. 

Az esős hétvége után hétfőn ismét visszatért a nyári időjárás a héten pedig még tovább melegszik a hőmérséklet. Ilyen időjárást azonban igencsak régen lehetett tapasztalni, szeptember végén az előző években már jócskán megérkezett az ősz és a lehűlés. 

Szerdán derült, napos időnk lehet, csak egy-két  fátyolfelhő lehet az égen, ismét anticiklon alakítja az időjárásunkat. Csapadékra egyáltalán nem kell számítanunk, nyugodtan otthon hagyhatjuk az esernyőket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hajnalra foltokban párássá válik a levegő, köd is képződhet. Az éjszakai hőérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 13 és 21 fok közé hűl le a levegő. a déli megyékben 29 fok lehet.

Csütörtökön vagy holnap hűvösebb idővel kezdődhet a nap, az országban olyan részek is lehetnek, ahol mindössze 6 fokot mérhetünk. Délutánra azonban mintha mi sem történt volna: a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Verőfényes napsütés lehet, fátyolfelhő csak néhol lesz majd az égbolton. 

Mire számíthatunk a hétvégén? 

Pénteken már lehet némi visszaesés a hőséget tekintve: délutáni órákban 23-28 fokra számíthatunk. Az északi megyékben 23 fok lehet, míg délen marad a 27-28 fok. Szombaton azonban újra betör majdhazánkba a hidegfornt és záporokat, zivatarokat hoz magával. Ám ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy durván visszaesik a hőmérséklet. Vasárnap szintén 20 fok körüli hőmérséklet lehet, több helyen megélénkül északi, északnyugati.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás