promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eső zúdulhat a nyakunkba, de csak ebben a kis országrészben - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hidegfront érintette Magyarországot, ennek voltak következményei, ám most megint változik az időjárás.

Az elmúlt héten már a meteorológusok egy nagyobb bejelentést tettek a változásról, amely egy hidegfront ölelésében érkezett meg Magyarországra a hét közepén, azaz szerdán, és a nagy szárazságot néhol bizony csapadékos, záporos és zivataros, és néha esős időszakok törték meg az ország néhány pontján. a Hidegfronttal pedig megérkezett a lehűlés is, amely a legtöbbször néhány fokkal kevesebbet jelentett, csaupán az ország néhány pontján volt ennél nagyobb lehűlés.

Ám kérdés, hogy mi következik most, még nagyobb lehűlés, vagy visszatérnek a 30 fokok?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jelszó, vagyis a kulcsmondat ebben a sziuációban az, hogy vissza a nyárba. Egy hidegfront ugyan átvonult felettünk, de az sok változást nem hozott, így pedig még mindig a sokévi átlag felett vagyunk a csúcsértékeket tekintve. A következő napokban pedig egy anticiklon peremére kerül Magyarország, így pedig megnyugszik majd az időjárásunk. Most egy légörvény alakítja időjárásunkat, de ez egyre távolodik kelet felé. Az előttünk álló éjszaka pedig közepesen erős felhős időben lesz részünk, aztán majd egyre jobban csökken a felhőzet, sok helyen pedig ki isderül majd az ég.

Ám lesznek olyan területek, főleg egy kisebb országrész, ahol felhősebb marad az ég, ott pedig majd péntek hajnalban is lehet számítani záporra és zivatarra, sőt, esőre is. Napközben azonban többórás napsütés jön, az elvonuló légörvény hatásás azonban egyes országrészekben kialakulhatnak záporok is.

Az OMSZ YouTube-videós előrejelzésében láthattok mindent térképre vetítve is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás