promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Esőben úszik az egész ország, villámokat is szórhatnak a felhők
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vastag és egybefüggő felhőzet úszott be az ország egére, ami egész napos esőzéseket eredményez, helyenként viharrá is átformálódhat.

Már a hét közepén is látszott, hogy az időjárás egyre inkább a csapadékos őszbe hajlik át, ami a hétvégével igen határozottan meg is érkezett. Már a szombat is borúval töltötte meg a levegőt, helyenként záporok és zivatarok is kialakultak, de azért néhol még kibújt néhány percre a nap, hogy megmutassa sugarait. A hétvége utolsó napján azonban már nem lesz ilyen kegyes hozzánk az időjárás, ugyanis komoly mennyiségű csapadékra kell számítanunk, így a szabadidős programokat jobb, ha átcsoportosítjuk és eltoljuk két-három héttel.

Mit mondanak a meteorológusok?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint időszakosan felszakadozhat a felhőzet, talán még a nap is kisüt egy-egy terület felett, azonban kisebb-nagyobb megszakításokkal leginkább a Dunántól keleti részén számíthatunk számottevő csapadékra. Az ország középső részén élők járhatnak a legrosszabbul, ugyanis ők egész napos esőre számíthatnak, jelentős mennyiségű csapadékkal. Északon, északkeleten és északnyugaton a szél is megerősödhet, valamint viharossá is fokozódhat, helyenként mennydörgés és vilámlás is kísérheti az égi zuhatagot. A csúcshőmérséklet 15 és 26 fok között várható, késő estére 13 fokig hűlhet le a levegő.

Mire számíthatunk a jövő héten?

A levegő hőmérséklete tovább hűl néhány fokkal, ami immáron egy fokozatos tendencia lesz egészen addig, amíg el nem érjük az enyhe tél beálltát. Állandó csapadékra is számítanunk kell, esernyő minden nap legyen nálunk, hiszen hirtelen zúdulhat ránk az eső éppen akkor, amikor nem várnánk. A hétköznapok még nagyjából kiszámíthatók lesznek e tekintetben, de a következő hétvégénk már ismét az erősebb esőzések hétvégéje lesz. Hőérzetünk is gyengülhet az egyre erősödő szélben, ami már elengedhetetlenné teszi, hogy ne vegyük fel a meleg és hosszú őszi öltözetünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás