promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adtak ki a keleti határvidékre, az őszi kánikula percei meg vannak számlálva- részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban, jön a változás, és erre kell készülni.

Igazi vénasszonyok nyarával telik az ősz, egész héten folyamatos volt a jó idő, pedig már vastagon benne vagyunk a szeptemberben. Érdekes a hónap, ha az ember az eget kémleli, ott is sárga minden, a nap erőteljesen süt, ha pedig lefelé tekintünk, ott is leginkább sárgás, pirosas a kilátás, hiszen már lehullottak az első falevelek. Nem volt ritka a 30 körüli hőmérséklet, és eléggé úgy tűnik hogy továbbra is kegyes hozzánk az időjárás, a hétvége második napját is nyugodtan tölthetjük a szabadban.

Elég eseménytelenül indul a reggel, már ami az időjárást illeti, a Dunától nyugatra derült vagy enyhén felhős idő várható, a Dunától keletre viszont számíthatunk felhősebb országrészekre is, de számottevő csapadékra ott sem kell számítani. Később azonban az ország nyugati felében sok helyen kisüt a nap, míg a Dunától keletre sok helyen erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, itt felváltva számíthatunk futó záporokra és erőteljes napsütésre (szivárványvadászok előnyben!), a Keleti határvidéken esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet egész nap 23 és 29 fok között alakul - marad tehát a nyáriasan meleg idő.

Az Országos Meterológiai Szolgálat napi előrejelzése szerint hétfőn viszont még melegebb levegő érkezik hozzánk, ezért sok helyen előfordulhat, hogy 30 fok fölé megy a hőmérséklet. Kedden érkezik egy hidegfront, ezért már elszórtan számíthatunk csapadékra, de ez csak a magasabb rétegeket fogja érinteni a lehűlés, a talajközeli rétegekben érdemi hőmérséklet visszaeséstől nem kell tartani, tehát folytatódik a nyári meleg, 30 fok körüli csúcsértékekkel. Jövőhét csütörtökön, pénteken az időjárási modell szerint 7-8 fokkal melegebbre számíthatunk, mint az ilyenkor megszokott. Bár ez még jóval messzebb van, péntek este, szombat reggel környékén már egy olyan hidegfront éri el hazánkat, ami a nap folyamán több helyen okozhat záport, az hőmérséklet is lejjebb fog hűlni.

Az OMSZ térképes előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy az ország egyes részein milyen idő vár majd ránk Magyarországon:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás