promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő dolgot közöltek a meteorológusok, erről rögtön tudnod kell
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban, jön a változás, és erre kell készülni.

Nem volt oka panaszra annak, aki ma a szabadban töltötte az idejét, igazi vénasszonyok nyara jellemezte a nap közepét, strandolásra, túrázásra, kirándulásra is alkalmas volt a napsütéssel teli időjárás, felhőkkel is csak elvétve lehetett találkozni országszerte. Wgí szó, mint száz, ma is maradt a kellemes, napos nyári idő. Pedig némiképp  izgalmasan indultak a hajnali órák, napkelte előtt legalábbis fényes tűzgömböt lehetett megfigyelni az égbolton. A hét közepén azonban változás fog beállni hazánkban, amit már holnap érezni fogunk, nem véletlenül mondják, hogy szeszélyes évszak a magyar ősz.

Az Országos Meterológiai Szolgálat napi előrejelzése szerint már ma délután megérkeznek az első felhők, és melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyebbeknél. Érdemben azonban még nem fog történni semmi, az előző napokhoz hasonlóan gyengén felhős vagy derült időre lehet számítani. A minimum hőmérséklet 8 és 18 fok között ingadozik (nagyvárosok mentén, tópartoknál mérhetjük a melegebb értékeket).

Szerda estétől viszont egy hidegfron felhőzete közelíti meg a Kárpát-medencét, aminek a hatására nemcsak a csapadékhajlam fog megnövekedni Magyarország területén, hanem átmeneti lehülést is hoz. Este észak-nyugat felől egyre több helyen fog beborulni az ég, ugyanitt egyre több felé eredhet el az eső is. A csúcshőmérséklet szerda délután 27 és 34 fog közé fog esni, a legmelegebbre továbbra is a Dél-Alföldi régióban lehet számítani. Csütörtök folyamán elvonul fölöttünk a hidegfront, több helyen lehet csapadékra számítani, eső, zápor, illetve zivatar is kialakulhat, és a hőmérséklet is vissza fog esni.

A front elvonulását követően egy anticiklon peremére kerül hazánk, a csapadék mégsem fog megszűnni, mivel a hétévégére, dél felől újabb nedves léghullámok érkeznek. Az OMSZ meteorológusa, azonban pontról-pontra bemutatja YouTube videójában, hogy mire és hogyan számíthatunk pontosan, így egészen jól fel tudunk majd készülni az előttünk álló változásokra, hogy ne érhessen minket meglepetés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás