promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: természetfeletti felhők jelentek meg hazánk egén, de mégis mi volt ez?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás néha kreál fura felhőket, és most is ez történt a szeptemberi nyárban.

Bár volt a nyakunkban hidegfront, de ennek már jó ideje búcsút inthettünk. Az úgynevezett omega-anticiklon miatt száraz és meleg idő vár ránk, és felhőt se nagyon fogunk látni az égen. Azonban akik hazánk nyugati és az északnyugati részein élnek, azok találkozhattak egy igazán látványos légköri jelenséggel.

Olyan volt, mintha valami másik világba került volna az ember hirtelen az irizáló felhők miatt, amik színesen vibráltak. Ide kattintva meg lehet nézni, milyen képeket küldtek be az észlelők, akik részesei lehettek ennek a csodának.

Még egy repülőgép kondenzcsíkja is irizálni kezdett, ami felejthetetlen látványt nyújtott. Akik inkább arra kíváncsiak, hogy mit fog okozni az omega-anticiklon, azok az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából megtudhatják.

Ameddig a meteorológus szem ellát marad a verőfényes napsütés így szeptember elején. Ez nem is igazán fog változni az elkövetkező napokban. Esete azért kicsit fázhatunk: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a vízpartokon, belvárosokban, magasabban fekvő helyeken ennél pár fokkal melegebb, a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön Zavartalan lesz a napsütés, csapadék nem alakul ki, csak kevés helyen élénkülhet meg az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Pénteken derült, napos idő lesz csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a szél. A minimum-hőmérséklet általában 11 és 17 fok között, a hidegre érzékeny helyeken 11 fok alatt alakul. A maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Szombaton is szervezhetünk kirándulást, de akár még a strandra is kilátogathatunk. A minimum-hőmérséklet többnyire 12 és 18, a maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul. A szél továbbra is mérsékelt lesz, az esernyőt pedig vasárnap is otthon hagyhatjuk. Az majd később derül ki, hogy mikor lesz megint változatos az időjárás, de az a többségnek abszolút nem hiányzik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás