promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a hidegfront nem csoda, hogy rettegett, mert kapott egy Bud Spenceres ütést az anticiklontól
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bud Spencer mind a két időjárási jelenséget ki tudná ütni, de most Ő van az anticiklon szerepében.

A szeptember eleje hozta a formáját, mivel egy hidegfront kerítette hatalmába Magyarországot. Láthattunk ijesztő, de annál szebb peremfelhőket, de a változékony időjárás néhány helyen még kiadós jégesőt is hozott.

A meteorológusok már felkészítettek minket, hogy jön a gyökeres változás. Az anticiklon szerepében mondhatnánk azt is, hogy Bud Spencer volt, aki egy ügyes ütéssel nagyon hosszú időre padlóra küldte a hidegfrontot. Azonban, hogy mi vár ránk, azt az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából megtudhatjátok.

A Bud Spencer-féle anticiklon megpihenhet, mert jön a napsütés, visszatér a nyár, a gyerekek pedig meg fognak őrülni, hogy már az iskolapadban kell ülniük. A hidegfront tehát hosszú időre visszavonulót fújt, így gyakorlatilag nyugodt, és eseménytelen lesz az időjárásunk gyakorlatilag egész héten.

Veszélyes időjárási jelenség egyáltalán nem várható. Ma este a legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a vízpartokon, belvárosokban, magasabban fekvő helyeken ennél pár fokkal melegebb, a völgyekben, homokhátságokon ennél hidegebb is lehet.

Szerdán túlnyomóan derült vagy kissé felhős idő várható csapadék nélkül. Bár a hét elején voltak erősebb széllökések, de innentől mérsékelt marad a légmozgás is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Csütörtökön szintén derült, napos idő lesz csapadék nélkül. A többnyire mérsékelt északkeleti, keleti szél napközben néhol megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 10 és 17 fok között, a hidegre érzékeny helyeken 10 fok alatt alakul. A maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Hihetetlen, de az anticiklon uralkodása miatt pénteken, és hétvégén sem fog változni a helyzet. Lehet szervezni a kirándulást, de akár még a strandra is kilátogathatunk. Lesz olyan hely, ahol 30 fok felé is kúszhat a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás