promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Várj még a tankolással, most közölték a szerdai üzemanyagárakat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megkönnyebbülés az autósoknak: megjöttek a friss üzemanyagárak.

Az autósok már előre rettegnek a hétfői naptól, hiszen ekkor jelentik be a hét első üzemanyag-árváltozását; és akkor még nem említettük a szerdát, amikor azt közlik, hogy péntektől mennyit kell fizetni egy liter benzinért vagy gázolajért.

Igen aggasztóan alakulnak a hazai árak: csak az elmúlt egy hónapban 20 forinttal nőtt a benzin literára, míg a gázolajnál 42 forint votl a drágulás mértéke. Ez konkrét számokban kifejezve:

2023. augusztus 2-án 622 forint volt a benzin - szeptember 1-jétől 642 forintba kerül;

2023. augusztus 2-án 613 forint volt egy liter gázolaj - szeptember 1-jén már 655 forintra ugrott.

Hogy mit tartogat a közeljövő, senki sem tudná pontosan megjósolni: várhatóan az év hátralévő részében is ugyanúgy ide-oda fognak mozogni az árak, így aztán a magyarországi benzinkutatkon egyszer olcsóbb, egyszer még drágább árakat fognak látni az autósok.

Persze már a nyakunkon van a vészjóslóan beharangozott 700 forintos benzinár, ami 2024 elejére jósolnak a szakértők, és úgy tűnik, ez valóban hétről-hétre egyre közelebb kerül, hiszen a gázolaj literára már most is 650 forint felett jár.

A holtankoljak.hu hétfő délelőtt közölte, hogy milyen árváltozás várható az üzemanyagoknál szeptember 6-án, szerdán. Jó hír a dízelautó-tulajdonosoknak, hogy a gázolaj ára végre csökkenni fog: bruttó 4 forinttal lesz kevesebb annak nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. A benzin nagykereskedelmi ára továbbra is változatlan, így az átlagárak a hét közepén az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 643 Ft/liter;
  • Gázolaj: 651 Ft/liter.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás