promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átlag feletti meleg jön a meteorológusok szerint, esőre ne is számítsunk egy ideig
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Száraz és meleg időnk lesz, csapadék most sokáig nem fog érkezni.

Egy hatalmas anticiklon van jelenleg Európa felett, most egy darabig ez fogja meghatározni Magyarország időjárását is. Az anticiklon belső részében - ami a Kárpát-medence felett helyezkedik el éppen - leszálló légáramlatok uralkodnak, amik felhőoszlató hatással bírnak; ez az oka annak, hogy a következő napokban felhőtlen lesz felettünk az égbolt.

A meteorológusok szerint talán észak-nyugaton úszhatnak be kisebb fátyolfelhők, de ezekből biztos, hogy nem lesz eső. Az OMSZ legutóbbi közlése szerint átlag feletti hőmérséklet fog dominálni a hét további részében,

magyarán meleg és száraz időnk lesz.

Nem ilyen nyugodt a helyzet azonban Görögországban, ahol egy mediterrán légörvény miatt heves esőzések és áradások pusztítanak, és akik éppen mostanra időzítették a kései nyaralásukat mondjuk Athénba, azok kifogták a legrosszabb időt, ugyanis a következő napokban is hatalmas mennyiségű csapadék fog ott leesni.


Ami a szerdai időjárás-előrejelzést illeti: a reggeli hűvös levegő hamar elillan, a sok napsütés mellett a déli részeken képződhet kicsivel több gomolyfelhő, de csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás