promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyot hibázott az Országos Meteorológiai Szolgálat, mérgelődnek a magyarok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyugati országrészben bosszankodnak az emberek az OMSZ miatt.

Ahogy elvonul tőlünk a vasárnapi hidegfront, beáll egy tartós, nyárias idő: a következő másfél hétre kellemes meleg lesz, csapadék pedig nem várható. Kánikula közel sem lesz, átlagosan 25-28 fok körül fog mozogni a nappali csúcshőmérséklet. Ennek az oka pedig az, hogy egy hatalmas, magas légnyomású zóna fog mozogni a Kárpát-medence felett, most ez az anticiklon alakítja majd hazánk időjárását.

A hétfői napra nem adott ki veszélyjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napi időjárás-előrejelzés szerint a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23, 24 fok körül alakul. Késő estére 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ vasárnap délután tette közzé a rövid időjárás-jelentő videóját, amibe belecsúszott egy olyan hiba, ami miatt eléggé felbőszültek a nyugati országrészben élő magyarok. A Meteorológiai Szolgálat YouTube-csatornáján írta le valaki, mennyire idegesítő, hogy a meteorológusok mindig kitakarja a térkép egyik részét, emiatt például most sem látszódott, hogy hány fok lesz Szombathelyen.

„Úgy örülök, hogy Szombathelyt megint nem lehetett látni. Most nem tudom holnap hány fok lesz. Bosszantó, hogy nem veszik észre páran, hogy eltakarják az ország nyugati felét. Kérem próbáljanak figyelni erre”

Ugyebár az időjárás-jelentők azt szokták csinálni, hogy mindig átvonulnak a kép egyik feléből a másikba, hogy a nézők a kivetített térkép minden részét láthassák. Igaz, hogy az aktuális időjárásról több tévécsatornán, illetve online is tudunk informálódni, de vannak, akik ragaszkodnak hozzá, hogy az OMSZ YouTube-videóiból tudják meg, mire számítsanak a következő napokon. A szombathelyiek most tényleg kénytelenek máshol megnézni, hány fok lesz arrafelé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás