promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országos riasztás van érvényben: pokoli idővel tör be a hidegfront
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Országos riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Órákon belül egy hidegfront éri el Magyarországot, aminek következtében sok helyen intenzív csapadékra, záporokra, zivatarokra, egyes részeken jégesőre kell számítani. A levegő is kicsit lehűl, de aztán a front elvonultával egy nyugodt, nyárias időjárás köszönt be, átlagosan 25-28 fokos nappali hőmérséklettel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott országos riasztás szerint vasárnap észak felől hajnalban, reggel hidegfront érkezik, több helyen (leginkább a középső és keleti országrészben) intenzív csapadékkal, záporral, elszórtan zivatarral. A front dél, délkelet felé kora délutánra elhagyja az országot, de ezzel egyidőben északkeleten (Borsod, Szabolcs, Heves) újabb hullámban várható intenzívebb zivatarok kialakulása, melyek délután, este dél felé az Alföldön fejlődnek tovább. Zivatarban helyenként rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, 60-80 km/h-s szél, jégeső is várható. Elvétve a Dunántúlon, főként az Alpokalján is kialakulhatnak zivatarok.


(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: szombat estére döntően kiderül az ég, majd az éjszaka második felében észak felől megnövekszik a felhőzet. Éjfél után az ország északi felén elszórtan várhatóak záporok, zivatarok, egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély. Szélerősödés vagy viharos széllökés csak zivatar körül lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap a nap első felében még közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól viszont már csökkenhet a felhőzet, és hosszabb időre kisüthet a nap is. Összességében több helyen is várható zápor, zivatar, egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély. Estétől a csapadékgócok számossága gyorsan csökken. Nagy területen megélénkül az északias szél, de zivatarok körül erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás