promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: itt csaphat le masszív jégeső az agresszív viharzónák miatt, mindenre fel kell készülni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét változékonnyá vált az időjárásunk, és sok helyen masszív jégesőre is számítani kell.

Eddig a kánikuláé volt a főszerep, de augusztus végére megérkeztek a hidegfronttal az agresszív viharzónák. Talán még a meteorológusok sem voltak felkészülve, hogy ilyen felfordulásban lesz a Dunántúlon, valamint az ország középső részén. Akadt olyan észlelője az Időképnek, aki dió nagyságú jeget fotózott le.

A villámok gyakorlatilag egész éjjel cikáztak, és bevilágították az egész környéket. A félelmetes képeket ide kattintva tudjátok megnézni. A Balaton közepén 131 kilométer/órás széllökést is mértek, ami valóban brutális.

Az időjárás továbbra sem fog megnyugodni, és hogy hol csaphat le masszív jégeső az agresszív viharzónák miatt, az kiderül az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából is.

A vészjelzés alapján a hullámzó hidegfront szép lassan araszol kelet felé. Délután, valamint kora este délnyugaton és északkeleten előfordulhatnak heves zivatarok is, erősen viharos (90 km/h-t meghaladó) széllökés, illetve akár 3-5 cm-t elérő jég kíséretében. Ezeken a tájakon az egymást követő viharzónákból lokálisan akár 35-50 mm-t meghaladó csapadék is lehullhat. A hőmérséklet hajnalban 13, 20 fok között valószínű.

Szerdán is főleg felhős égboltra számíthatunk, csak néhány helyen bújhat elő pár órára a nap. Több helyen, a nap második felétől egyre inkább az ország keleti felében várható zápor, zivatar. Nem kizárt, hogy az erősebb celláknál ismét számítani kell jégesőre.

Többfelé megélénkül a szél, iránya a Dunántúlon északi, másutt nyugati, délnyugati lesz. Az északnyugati tájakon erős széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 28 fok között valószínű.

Csütörtökön újabb változás jön, és a délelőtti, déli óráktól már kevesebb gomolyfelhőre számíthatunk, nyugat felől egyre hosszabb időre kisüt a nap. Reggelig elszórtan, napközben még főleg keleten, északkeleten valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 11, 17, délután 21, 27 fok valószínű.

A hétvége előtt, vagyis pénteken már jóval naposabb idő vár ránk. Általában száraz idő lesz, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16 fok között alakul. A csúcsérték 24, 29 fok között valószínű, szóval a hidegfront után még beindul egy melegedés.

Szombaton napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Jobbára mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 10, 17 fokról 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás