promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas változás jön az időjárásban, országos veszélyjelzést adott ki mára az OMSZ
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről mindenkinek tudnia kell, így alakul hazánk időjárása.

Sokan izgultak augusztus 20-án, nehogy esetleg egy vihar tönkretegye a tűzijátékot, illetve a különböző ünnepi programokat, de szerencsére nagyjából minden rendben zajlott, örülhettek azok, akik már nagyon várták az esti eseményt, ami az eddigi visszajelzések alapján nagyon szépre sikerült – most pedig az időjósoknak hála kiderült, hogy a továbbiakban milyen időjárásra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy ma leginkább napos, derült időre számíthatunk, elvileg csak kevés gomolyfelhő lesz. Csapadék nagy valószínűséggel nem várható, a légmozgás pedig gyenge, mérsékelt marad – viszont a Tiszántúlon esetleg élénk széllökések is előfordulhatnak.

A nappali hőmérséklet maximuma 31 és 36 fok között alakul, ez estére 21 és 27 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ az egész országra veszélyjelzést adott ki mára magas középhőmérséklet miatt. Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben, Magyarország többi részén pedig 1-es fokozatú, citromsárga veszélyjelzés – mindenhol érdemes figyelni a szükséges folyadékbevitelre és arra, nehogy rosszul legyünk a kánikulában.


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós előrejelzéséből kiderül, hogy változásra kell számítanunk, ugyanis anticiklon alakítja az időjárásunkat, majd a hét második felén hullámzó frontrendszer érkezik, és a légtömeghatár melegebb oldalára esik Magyarország. A hét első felében kánikulával kell számolnunk, de a hétvégére már sűrűn előfordulhat csapadék – de ezekre a napokra egyelőre még bizonytalanok az adatok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás