promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki erre várt: meglepő fordulat következik az időjárásban
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az arra érzékenyek szédülhetnek is az extrém gyors nyomásingadozás miatt

Vasárnap fantasztikus strandidőre számíthatunk, hiszen az égen alig lesz felhő, és csapadék sem várható. A délies szél gyenge vagy mérsékelt lesz, ami kellemes hűsítést nyújthat. Hajnalban azonban még kicsit hűvösebb lesz a levegő, várhatóan 8-16 fok közötti hőmérséklettel indul a reggel. Azonban ahogy haladunk délután felé, a hőmérséklet fokozatosan emelkedik, és 28-32 fok közé melegszik a levegő. Tehát a délutáni órákban igazán kellemes, nyárias időre számíthatunk.

Ez azt jelenti, hogy tökéletes idő lesz a fürdőzéshez, kiránduláshoz és a kikapcsolódáshoz. Ne felejtsünk el naptejet használni és megfelelően hidratálni, hogy megfelelően élvezhessük a napsütést, leégés vagy kiszáradás nélkül. A veszélyeztetett korosztálynak, kismamáknak vagy a szív és érrendszeri problémákkal küzdőknek különösen oda kell figyelniük ilyenkor, hogy pótolják a folyadékot, és árnyékben tartózkodjanak, mikor felmelegszik az időjárás.

Orvosmeteorológia

Az előrejelzések szerint vasárnap sem várható front térségünkben, azonban tovább fokozódik a melegedés. Ez a melegfront különösen érzékeny emberek esetében migrént, fejfájást és alvászavarokat okozhat. Emellett sokaknál jelentkezhet fáradékonyság, tompaság és koncentrációzavar. A hűvös reggelek erősíthetik a kopásos eredetű ízületi panaszokat, majd a délelőtti órákban az intenzív meleg hatására vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is előfordulhatnak. A hajnali és kora reggeli órákban több helyen hűvös lesz, ezért könnyebben megfázhatunk. Ajánlott réteges öltözködés ebben az időszakban. 10 és 16 óra között erős UV-sugárzás várható, ami nagyon magas szintet ér el. Fontos, hogy fokozottan védelmezzük a bőrünket! Ügyeljünk az immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget, és ne feledkezzünk el a megfelelő folyadékbevitelről!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás