promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: az anticiklonnal támad a csendes gyilkos, amire muszáj felkészülni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Drasztikus változás lesz az időjárásban, és sokan elfelejtjük, hogy nem csak a jégeső lehet veszélyes.

A kánikula rajongói fokozottan örülhetnek, mert nem fogunk hirtelen beleszaladni az őszbe. Az időjárásunk újabb változáson esik át, és a csapadékos, hidegebb időt felváltja a szárazság, és fokozódik a meleg is.

Sokan azt hihetnénk, hogy csak a viharos széllel támadó jégeső veszélyes, de nincs így. Az anticiklonos, napos időben még jobban oda kell figyelni magunkra. Ne feledjük, hogy a Napból érkező UV-sugárzás károsítja a bőrt, ami hosszú távon a bőr rákos megbetegedéseit okozhatja. A bőrrák világszerte a leggyakoribb rákos megbetegedés a túlnyomórészt fehér bőrű népesség körében, előfordulása drámai mértékben megemelkedett az utóbbi évtizedekben.

Az anticiklonnal tehát támad az UV is, ami bőrrákot okozhat. Ha ezt későn észlelik, akkor nem kecsegtet jó kilátásokkal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójában közben meg is nézhetitek, hogy milyen időjárás vár ránk a következő napokban.

Most éjszaka semmi nagyobb változás nem vár ránk, de azért még nem lesz kimondottan meleg. A minimum-hőmérséklet 8 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt derült idő várható csapadék nélkül, azonban Sopron és a Kőszegi-hegység környékén kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A Kisalföldön olykor megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul, szóval tényleg beindul a felmelegedés. Akik kimerészkednek a strandra, tényleg tegyenek meg mindent az UV-sugárzás ellen.

A hétindításnál folytatódik az, ami elkezdődött. Egy anticiklon fog uralkodni Magyarország térségében, ami nem hoz izgalmakat. Derült, napos, száraz időre lehet számítani, néhol gomolyfelhőkkel. A Fertőnél időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 10 és 18, a délutáni órákban 28 és 33 fok között valószínű.

Kedden szintén napos idő várható, főleg a Dunától keletre gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, így folytatódik a száraz idő. A Fertő térségében néha megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet a hajnali 11, 19 fokról délutánra 29 és 34 fok közé emelkedik.

Ahogy mi kapjuk a kánikulát, van olyan ország, ahol pusztító a hőség. Az Időkép beszámolója szerint Spanyolországban, Valencia városában például 47 fokot mértek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás