promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási hírt közöltek az időjósok, erről mindenkinek haladéktalanul tudnia kell
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre eljön az, amire már hosszú ideje vártunk.

Sokan még egészen élénken emlékeznek arra, hogy előző héten pénteken milyen hatalmas vihar volt éjszaka. Hihetetlen károk keletkeztek, fákat csavart ki a szél, rengeteg autó és ingatlan megrongálódott. Voltak, akik eddig még soha életükben nem láttak ehhez hasonlót, szóval kijelenthetjük, hogy elég nagy riadalmat okozott az időjárás – szerencsére ez a hétvége elvileg más lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon főleg napsütésre kell számítanunk, amit csupán csak kevés gomolyfelhő zavarhat meg. Külön öröm lehet sokak számára, hogy számottevő csapadék sem valószínű, viszont az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet – szóval az időjósok információi alapján egész nyugodt, mondhatni kellemes lesz az időjárás, ennek pedig biztos, hogy sokan örülnek.

A nappali hőmérséklet maximuma 23 és 29 fok között alakul, de ez estére 12 és 19 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az utóbbi időszakban az OMSZ több esetben is kiadott különböző veszélyjelzéseket, hol a heves záporok, zivatarok miatt, hol a magas középhőmérsékletre hivatkozva. Nos, most ebből a szempontból sem kell aggódnunk, ugyanis a mai napra nem adtak ki figyelmeztetést, így sem a kánikula, sem a csapadék nem jelent majd elvileg veszélyt – az alábbi térkép is szép, zöld színben pompázik:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a hét elején hűvös, óceáni eredetű légtömeg árasztotta el a térségünket, miközben egy markáns ciklonnak az előoldalán a szubtrópusi eredetű levegő is betört. A hét végére már melegedés várható, jövő hétre pedig 30 fok fölé kúszhat a hőmérséklet, és visszatérhet az igazi nyári kánikula, ami hatalmas hírnek számít manapság – itt lehet megtekinteni a felvételt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás