promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: megérkezett a riasztás, itt kell jégesőre számítani a támadó hidegfront miatt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még mindig változékony marad az időjárás, és hazánk egyes részein jégeső is lehet a hidegfront miatt.

Még sajnos nem lélegezhetünk fel száz százalékosan. Bár az időjárás elkezdett kicsit magához térni így augusztusban, de a felmelegedés elég lassan érkezik. Az persze jó hír, hogy nem kell elköszönni a nyártól teljesen.

Viszont most még egy érkező hidegfront fogja borzolni a kedélyeket. Ez nem fog felfordulást okozni Magyarországon, de az Országos Meteorológiai Szolgálat azért kiadta a riasztást. Késő estig az északnyugati, északi megyékben fordulhatnak elő viharok, valamint kisméretű jégeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. Hogy mi vár ránk a továbbiakban, azt a lenti videóban láthatjátok.

A következő nap a hidegfront okozta felhősáv elkezd szakadozni, és kicsit meg is fog nyugodni az időjárásunk. Elszórtan - nagyobb számban a Dunától keletre - alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az Alpokalján sem zárható ki gyenge záporeső. A kora esti órákra lecseng a csapadék. Az északi, északnyugati szél elvétve élénkülhet meg, csak zivatar mentén lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pénteken főleg keleten lehetnek zivatarok, de általában napos időre kell számítani egész Magyarország területén, ami gomolyfelhők zavarhatnak meg. Néhol időnként megélénkülhet az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Hétvégén hála égnek nem kezd el drasztikus fordulatot venni az időjárásunk. Szombaton napos időre számíthatunk, többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 8, 16 fokról délutánra 23 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap Jobbára derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Gyenge, illetve mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 11, 18, a maximum 26 és 31 fok között alakul.

A hétkezdésnél állítólag elkezd visszatérni az igazi nyár. Derült, napos, száraz időre lehet számítani, helyenként lapos gomolyfelhőkkel. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 14 és 20, a délutáni órákban 27 és 33 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás