promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik a Balatonnál? Mindenki Csopakra siet majd, hogy le ne maradjon róla
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csopak most biztos a leglátogatottabb balatoni település lesz augusztusban.

A Balaton minden évben tömve van turistákkal, nyaralókkal, és strandolni, pihenni vágyókkal. Lehet, hogy egyes részein most a megszokotthoz képest kevesebben vannak, de közel sincs olyan pangás, mint ahogy sok helyen olvasni lehet. Azonban augusztus közepén biztos, hogy Csopak lesz a leglátogatottabb balatoni település, ugyanis egy olyan program lesz ott, ami sokakat fog odacsábítani.

A Pont Csopak augusztusi kiadása 18-án, pénteken és 19-én, szombaton tér vissza a csopaki Plul malomba. A színes programok közt lesz mesekoncert Rutkai Borival, Dumaszínház Rainer-Micsinyei Nórával, két remek dokumentumfilm, interaktív dokuszínház a TÁP színházzal és jazzkoncert Oláh Krisztiánnal.

Péntek délután Rutkai Bori és bandája családi koncertjével kezdődik meg az eseménysorozat. A koncert különlegessége, hogy nem csak a gyerekeket mozgathatja meg, ha a báboknak úgy tartja kedve, akkor kiragadhatják a közönség soraiból az egyik anyukát vagy apukát, aki utána nem úszhatja meg a táncolást.


Este Rainer-Micsinyei Nóra vezet végig standupjában az Y generáció hétköznapi problémáin, az önállóvá válás és a harminc feletti szerelem abszurditásain. Ki ne szeretné néha harminc fölött is felhívni a szüleit, hogy jöjjenek érte? Mennyit ér a tökéletesen elsajátított pozitív kommunikáció egy kocsmai verekedésnél a vidéki restiben? Hogy kell levegőt venni egyetemi szinten? Létezik olyan a világon, hogy elsőre sikerül elintézni bármit az ügyfélkapun? Hogyan nevelj bolognese-ből farkaskutyát? Megéri-e feministának lenni, ha cipekedésről van szó? Miből tudod eldönteni, hogy a barátnőd hozzád vagy a gyerekéhez beszél a telefonba? Mit jelent, ha vasárnap délután focimeccsen találod magad? Rainer-Micsinyei Nóra (alias Aranyszív) önálló estjében ezekre az életbe vágó kérdésekre biztosan megadja a választ.

A pénteki program Lakatos Róbert Ki kutyája vagyok én? című filmjének vetítésével zárul, amelyben a kutyatenyésztési ideológiák politikai és társadalmi irányzatok metaforáiként jelennek meg. A rengeteg humorral teli film az ebpolitikán keresztül szól fontos emberi kérdésekről.


Szombaton Oláh Krisztián és barátai idézik meg a harlemi zenei fesztivál hangulatát a „Summer of Soul” dokumentumfilm ihlette műsorral. A montreux-i jazzfesztiválon díjazott, Junior Prima Primissima-díjas fiatal zongorista mellett két fantasztikus zenész, Oláh Kálmán szaxofonos és Pálmai Panna énekes lép színpadra. Ezután a TÁP Színház interaktív dokuszínháza következik: a személyes színházi élmény során a nézők a malom tereit körbejárva néhány fős csoportokban láthatják a színészek különleges performanszát. 

A Pont Csopak augusztusi programjait Az elhallgatott fesztivál című Oscar-díjas dokumentumfilm vetítése zárja, amiről a The New Yorker azt írta, hogy az év eddigi legjobb filmje:

„Könnyít a terheinken és felemeli az ember lelkét. A dokumentumfilm rendezője Ahmir (Questlove) Thompson – dobos, d.j., lemezproducer és a Jimmy Fallon házi zenekaraként ismert The Roots alapítója. Thompsont az áprilisi Oscar-díjátadón láthattuk, ahol a rengeteg résztvevő és a több millió tévénéző között ő volt az egyetlen, aki bizonyíthatóan jól érezte magát. Most pedig elkészítette első filmjét, amelyben nagyjából mindenki jól érzi magát. (...) A Summer of Soul azon ritka filmek közé tartozik, amelyről kijövet azt mondjuk:  »Az a rész volt a kedvenc részem. Nem is, mert inkább az a rész. De várjunk csak, és mi van azzal a résszel?«”


Alább olvashatjátok, hogy az adott programok mikor kezdődnek majd a Pont Csopak-on, ami nem mellesleg egy kutyabarát rendezvény, szóval a házi kedvenceket sem kell otthon hagynunk.

Augusztus 18. péntek „Viccesen komoly”:

  • 17:30 Mesekoncert: Rutkai Bori banda
  • 19:30 A Dumaszínház bemutatja: Innen szép nyerni - Rainer-Micsinyei Nóra önálló estje 
  • 20:30 Kertmozi: Ki kutyája vagyok én? (2022) - dokumentumfilm-szatíra kuvaszokról és identitásról

Augusztus 19. szombat „A zene forradalma”

  • 17:00 Jazzkoncert: Oláh Krisztián és barátai - Hommage á Summer of Soul
  • 18:00 A TÁP (Tilos az Á Performansz) Színház bemutatja: Interaktív dokuszínház a malom körül
  • 20:30 Az elhallgatott fesztivál - az Oscar-díjas dokumentumfilm magyarországi mozipremierje
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás