promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat a benzinkutakon, várj péntekig a tankolással
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Régen látott fordulat jön pénteken a hazai benzinkutakon.

Az elmúlt két hétben nagyon is volt oka aggodalomra az autósoknak, hiszen oly mértékben indultak meg felfelé az üzemanyagárak, hogy senki sem tudta előre megjósolni, hol lesz a vége - ha egyátalán vége lesz. Legutóbb a benzin ára nem változott a benzinkutakon, de a gazolajnak bruttó 15 forinttal ugrott meg a literára, és előre félt mindenki, mi lesz pénteken.

Örömteli hírről számolt be szerda délelőtt a holtankoljak.hu, ugyanis - ahogy ők fogalmaztak - régen látott fordulat áll be augusztus 11-én, pénteken a töltőállomásokon.

A benzin ára ugyanis elkezd visszafelé kúszni, valamivel olcsóbb lesz a literára, azonban a gázolajnál egyik irányban sem lesz változás. A közlés szerint a benzin ára bruttó 3 forinttal csökkeni fog, ezért az átlagárak a hét második felében az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 629 Ft/liter;
  • Gázolaj: 638 Ft/liter.


Azt azonban nem tudni, hogy ez a csökkenő tendencia a továbbiakban is folytatódni fog, és ha igen, úgy mennyivel mehet majd vissza az üzemanyagok literára. Sajnos a hosszútávú előrejelzések szerint 2024 januárjában egy drasztikus drágulás várható majd, aminek következtében akár 700 forint is lehet majd egy liter benzin vagy gázolaj, de talán most egy kicsit mérséklődni fog majd ismét az árváltozás.

Csak augusztusban a benzin ára 17 forinttal ugrott meg, míg a gázolaj 45 forinttal lett drágább. Ez jelentős árkülönbség, még akkor is, ha sokakat nem izgat az árváltozás, de ha csak a gázolaj árát nézzük, és tegyük fel egy átlagos dolgozóember, akinek mondjuk az agglomerációból kell bejárnia dolgozni, tankol egy hónapban 60 liter üzemanyagot az autójába; ha ezt a 45 forintos árkülönbözetet nézzük, akkor július végéhez képest 2700 forinttal többe került neki a havi tankolása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás