promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő változás az időjárásban: Hidegfront és kánikula harca a legforróbb témává vált
Borítókép:  profimédia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiszámíthatatlanná vált az időjárás, országszerte kiadták a riasztásokat.

A nap első felében még felhős idő valószínű, sokfelé lehet eső, zápor, főként északkeleten zivatar is. A reggeli órákban az időjárás folytatja felhős jellegét, és számos területen várható eső vagy zápor. Különösen északkeleten lehetnek zivatarok is, amelyeket villámok és mennydörgés kísérhet. Ez a jelenség az északi és keleti régiókban valószínűsíthető - írja a met.hu.

Délután szakadozik a felhőzet, a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Ahogy a délután folytatódik, a felhőzet kezd széthúzódni, és a nap sugarai áttörhetik a gomoly- és fátyolfelhőket. Ennek eredményeként változó mennyiségű napsütés várható. Az égbolton megjelenő gomolyfelhők és vékonyabb fátyolfelhők továbbra is jelen lehetnek, de nem zavarják jelentősen a napsütést.

Emellett az ország nagyobb részén csökken a csapadékhajlam, már csak elszórtan kell záporra, döntően északkeleten és délnyugaton zivatarra számítani. A csapadék valószínűsége a nap folyamán csökken az ország nagyobb részén. Elszórtan lehet még néhány zápor, de ezek már nem olyan gyakoriak, mint reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Az ország nagy részén hidegfronti hatás érvényesül, de keleten még kitart a kánikula. A hidegfront hatására az ország többi részén hűvösebb idő várható, de keleten továbbra is meleg és forró lesz. A kánikula jellemzően keleti területeken tartósan fennmarad. Emiatt fejfájás, vérnyomásproblémák és görcsös panaszok jelentkezhetnek. A hidegfront hatására néhány kellemetlen tünet jelentkezhet. Fejfájás, vérnyomásproblémák és görcsös panaszok előfordulhatnak. Ezek a tünetek különösen az érzékenyebb egyének esetében jelentkezhetnek. Nehéz nap vár az idősekre, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Az idősekre és a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőkre nehéz nap vár. Ezért javasolt számukra, hogy kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, és pihenjenek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás