promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológusok már visszaszámolnak, nyakunkon az ítéletidő
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok elindították a visszaszámlálást.

Kínzó napok előtt állunk - ami az időjárást illeti. A meteorológusok már visszaszámolnak, ugyanis hamarosan olyan hullámzó frontálzóna éri el térségünket, ami ítéletidőt fog magával hozni. Pénteken hatalmas kontraszt lesz a két országrész között, ugyanis míg a Dunántúl északi, észak-nyugati részén 22-24 fokos, gomolyfelhős idő lesz, addig az Alföldön akár 37 fokos kánikula is lehet.

A meteorológusok veszélyjelzési térképein jól látható, hogy mennyire elszakad egymástól a nyugati és a keleti országrész, aztán szombaton megérkezik az a front, ami mindenhol csapadékot, szelet, és hűvösebb időt eredményez, majd a következő héten a sokévi átlaghoz képest jóval hűvösebb idő lesz a jellemző.


(Fotók: OMSZ)

Csütörtök éjszaka az ország délkeleti harmadán várható kevesebb felhő - akár derült tájak is lehetnek -, másutt inkább közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. A délkeleti harmadban a legkisebb a csapadék esélye, máshol több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar, utóbbiakat főként felhőszakadás kísérheti. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de helyenként megélénkülhet a szél, illetve zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakulhat.

Pénteken csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, azonban délután már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, valamint az északnyugati, nyugati határhoz közeledve a nap nagyobb része inkább felhős lehet. A csapadékhajlam átmenetileg csökkenhet, majd délután északkeleten és az Alföldön újból nő a zápor, zivatar esélye. Este, késő este délnyugat felől egy nagyobb csapadékrendszer is érkezhet. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, sőt viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 22 és 37 fok között alakul. Északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás