promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kegyetlen károkat okozhat a frontok harca, ami teljesen bekebelezi a hazánkat
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dupla hidegfront ront ránk, és az egyik már ma káoszt fog okozni az időjárásban.

Mi is felkészítettünk mindenkit, hogy igazán változatos lesz az időjárásunk a héten. Dupla hidegfront ront ránk, aminek indul az első felvonása. Az időkép tegnap kiadta a figyelmeztetést, hogy az augusztus első napja sem fog jól indulni. A hidegfront nyugat, északnyugat felől tör be hozzánk, és ez kelet felé fog tovább haladni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívta a figyelmet, hogy az erősebb zivatarzónák akár még károkat is tudnak okozni. A lenti videóban meg is nézhetitek, hogy mi vár ránk.

Nyugaton több helyen hullhat 20-30, az intenzívebb zivatarokban akár 40 mm feletti csapadék. Az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérheti 50-75, zivatarban helyenként 70-90 km/h-s szélroham. Zivatarok kialakulása nagyobb számban a késő délutáni, esti órákban várható délnyugaton.

Főképp az Alpokalja, Zala, Somogy, Baranya térségében egy-egy heves zivatarban 90 km/h feletti szél és nagy méretű jég is kialakulhat. Remélhetőleg ez nem fog nagyobb károkat okozni.

Szerdán délelőtt a keleti határnál még több lehet a felhő és ott, valamint az északkeleti tájakon még előfordulhat egy-egy zápor. Ugyebár a hidegfront itt fogja elhagyni Magyarországot. Ezt követően mindenütt napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel, de csapadékra nem kell számítani.

A nyugati, majd a déliesre forduló szél főként az ország északi felén megélénkül, Sopron térségében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 29 fok között valószínű.

Csütörtökön Általában gomolyfelhős, napos idő valószínű, de északon és nyugaton erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott így lehet eső is. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megerősödik. Ha kialakulnak zivatarok, akkor a környezetükben viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul. A csúcsérték 25 és 35 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva lesz fokozatosan egyre melegebb.

Aztán kezdődik a frontok harca újabb felvonása az időjárásunkban. Pénteken, szombaton is sok helyen van esély kiadósabb csapadékra, vasárnapra pedig érdemben visszaeshet a hőmérséklet. Az újabb hidegfront érkezésével pénteken heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás