promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: támad a dupla hidegfront, senki sem fog menekülni a kegyetlen hatásától
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hét elején lesz csak nyugodt az időjárásunk, utána nem egy, hanem rögtön két agresszív hidegfront fog ránk zúdulni.

Sajnos ezen a héten is okozott károkat a változékony időjárás. Nem olyan rég Kisvárdát például letarolta a jég a semmiből, és viharos szelet is kaptak az ott lakók. Ha ez nem lett volna elég, még villámárvíz is kialakult. Az Időkép észlelőinek fotóit, illetve videóit ide kattintva tudjátok megnézni.

Ma is hidegfront vonul át felettünk, aminek a hatását sokan érezhetik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az előrejelzésében kiemelte, hogy nyugatról kelet felé haladó zivatarok csak estefelé csendesednek le. Előfordulhat, hogy lesz olyan hely, ahol jégesőre, és viharos szélre kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Az OMSZ-nek sajnos rossz hírei voltak távolabbra nézve is. Akármennyire is várják vissza sokan a kánikulát, ebből nem fognak kapni a jövő héten. Egy dupla hidegfront fog érkezni két felvonásban, ami viharokat hoz magával. A lenti videóból kiderül, hogy mi vár ránk a következő héten.

Előbb szárazabb levegő érkezik fölénk, ezért hétfőn sok napsütésre, nyári időre számíthatunk. Az északkeleti, keleti tájakon azért lehet számítani még esőre. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, főleg fátyolfelhőzet és kevesebb gomolyfelhő lehet felettünk, majd a nap második felében északnyugat felől vastagszik a felhőzet. Délelőtt inkább csak az északkeleti határnál lehet egy-egy zápor. Délutántól nyugat, északnyugat felől egyre több helyen valószínű záporeső, zivatar. A déli, a délutáni óráktól a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarban erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 12, 18, a csúcsérték 25 és 31 fok között várható.

Ekkor már érződni fog a hidegfront első felvonásának a hatása. Ez szerda reggel vonul át Magyarország felett. Pénteken napközben érkezhet meg a második agresszív hidegfront.

Szerdán tehát a front csapadékzónája a reggeli órákban délkelet felé elhagyja hazánkat, mögötte legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. Több helyütt megélénkül az északnyugati, majd déli szél. A hajnali 12, 19 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő valószínű. Északnyugaton lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott van nagyobb esélye zápornak, zivatarnak. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum 12 és 20, a maximum-hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. Délkeleten mérhetik a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékeket.

Pénteken a nap második felétől nyugat, északnyugat felől már több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Zivatarban megerősödhet a szél. A hajnali 13, 21 fokról 25 és 36 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Délkeleten, keleten várható a melegebb idő.

Hétvégén a több-kevesebb napsütés és a fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Több helyen előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali 14, 23 fokról általában 22, 29, délkeleten, keleten 30, 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás