promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a viharzóna rombolt, de jön az ennél is drasztikusabb változás, aminek sokan nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas viharzóna csapott le a hazánkra, és romboltak a zivatarok, de jön a hatalmas változás az időjárásban.

Egy elég érdekes képet osztott meg az Időkép, amit ide kattintva mindenkinek látnia kell. Hihetetlen, de a viharzónának a vonala még a 400 kilométert is meghaladta. Látványos villámokban lehetett része egész Magyarországnak, akár távolról, akár közelről látták az ijesztő zivatarláncot.

Sajnos most is érkezett hír jégesőről, szóval a vihar elővette a romboló arcát. Sarkad is elég rosszul járt, ahol felerősödött egy szupercella, és a viharos szél miatt fákat csavart ki a helyéről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint estére már az Északi-középhegységben és az Alföldön is megszűnnek a zivatarok. Ahogy a lenti videóban is láthatjátok, holnaptól kezdetét veszi egy drasztikus változás az időjárásban.

Csütörtökön Legkésőbb délelőttig a felhős részeken is naposra fordul az idő, emellett napközben gomolyfelhők képződnek. Csapadék nem valószínű, csupán az északkeleti részeken fordulhat elő egy-egy zápor, de ehhez már nem társul erős vihar, ami károkat okozhat. Az északnyugati, nyugati, a Nyugat-Dunántúlon a délnyugatira forduló szelet több helyen élénk lökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 27 fok között alakul.

Lehet ennek sokan nem fognak örülni, mivel nem szeretik a meleget, de péntektől már elkezd visszatérni a kánikula, és zivatarokra sem kell igazán számítani. A hétvége előtt altalában napos időben lesz részünk gomoly- és fátyolfelhőkkel, de északon több lehet a felhő. Inkább csak az északi határ közelében fordulhat elő egy-egy futó zápor. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban 9 és 16, délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Sokan mondják, hogy mindig hétvégére romlik el az idő, de ez nem lesz így. Általában a maximum értékek 28 és 33 fok között várhatóak, és zivatarokra sem kell igazán számítani.

A távolabbi előrejelzés szerint (ami ugye még bőven változhat) vasárnap szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül a nyugati, északnyugati szél. Zivatarban erős lökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet, szóval a meleg azért marad napközben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás