promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Zsúfolásig tele a Balaton, hol a híres kihaltság?!” - magyar turisták beszámolói
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar turisták számoltak be róla, mit láttak a "kihalt" Balatonon.

Nemrég kaptunk egy levelet az egyik olvasónktól, aki hosszasan leírta, mit tapasztalt Keszthelyen, a Balaton partján. Elmondása szerint olyan kevesen voltak akkor a strandon, hogy egyáltalán nem volt probléma nekik sem parkolóhelyet, sem pedig pihenőhelyet találni.

A levél publikálása után számtalan mennyiségű reakció, hozzászólást, beszámolót kaptunk még arról, hogy egyesek mit látnak a magyar tengernél a nyaralásuk során. Voltak olyan helybeliek, akik meg tudták erősíteni, hogy jelentősen visszaesett a turisták száma - például Balatonakarattyán -, de sokkal többen írtak arról, hogy ők semmiféle pangást, kihaltságot nem tapasztaltak; abban viszont sokak véleménye egyezik, hogy valóban jelentősen felmentek az árak a Balcsinál - de hát hol nem?

Mi most összeválogattunk néhány olyan beszámolót, amit ti olvasóink küldtek nekünk:

„Itt Balatonföldváron alig tudunk mozdulni a sok nyaralótól! Csurig tele minden parkoló a legdrágább autóktól”

„Biztos van valamennyi igazságtartalma (gondolt itt a családapa beszámolójára - a szerk.), de én nem ezt tapasztaltam a múlt héten. Balatongyörökön voltunk, nem sok de nem is kevés ember, átlagos nem drága árak, szép tiszta olcsó strand (3200 ft a családi belépő). Visszafelé a Balaton parti úton minden strand parkolója tele volt, Akarattyán be sem tudtunk menni még a parkolóba sem!”

„Egy hete, vagyis múlt hét szombaton ért véget a balatoni nyaralásunk Balatonlellén, gondoltuk hazautazás előtt még strandolunk egyet, mivel napos, meleg idő volt… Már a parkolóhelykeresés sem volt könnyű a strand környékén, de a parton talpalatnyi helyet is hosszas keresés után találtunk a strandoláshoz”

„Egy hétig nyaraltunk Csopakon, ahol teltház volt, onnan több balatoni településre kirándultunk a déli partra is, pangást sehol nem tapasztaltunk. Parkolók, strandok tömve... Az igaz, hogy nagy a drágaság, és mégis Füreden, ha fagylaltot szerettünk volna enni kb 30-diknak lehetett volna beállni a sorba”

„Most voltunk 4 napot, minden, csak nem kihalt, minden szálloda panzió tele, a vízben rengetegen vannak”

„Balatonkenese.. titkon örültem, hogy kevesen lesznek, utálom a tömeget, de nem így történt... gondoltam azért, mert vasárnap van.. ma hétfő, és semmi változás, a strand /Vak Bottyán/ tele, a víz tele.. na sebaj, nyár van”

„Dehogy kihalt, két hete lejárunk, tény hogy kevesebben vannak, de vannak. A komp is mindig tele van, a kaja se drágább, mint máshol, vannak ételek, amik drágábbak, de azok nagy adagok. 6 gyerekkel voltunk lent, 2 család; mindennap kajáltunk valamit és kompoztunk”

„A déli parton nem ez a helyzet! 12 éve járunk, de nem vettem észre, hogy idén kevesebben lettek volna! Olvastam is valahol, hogy aki kocsival megy, álljon a Meki parkolóba (Lelle), mert a vasúttól lefelé nincs üres parkoló. Tényleg, egymás mögött is álltak!”

„Mi itt élünk lent Balatonakarattyán, és bizony látszik a visszaesés.....valóban kevesebben vannak...pl. mint tavaly ilyenkor”

„Már nem tudom, hányadik helyen olvasom, hogy kihalt a Balaton...hol??? Itt lakom Zamárdiban, konkrétan zsúfoltság van a part és a víz is. Hol az a híres kihaltság?! Lehet, hogy van, ahol kevesen vannak, de nem itt”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás