promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal látnod kell a meteorológusok térképét, esőre egyedül itt számíthatunk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mérséklődik a kánikula, de csapadékra csak ezeken a részeken van esély.

Magyarország időjárását továbbra is egy meleg légtömeg befolyásolja, ez az oka annak, hogy továbbra is tombol nálunk a hőség, és bár kedden már 1-3 fokkal kevesebb értéket mérhetünk, azért még igen meleg lesz. Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, a meteorológusok előrejelzése szerint délelőttig a nyugati, délnyugati megyékben előfordulhat zivatar, később veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

Az alábbi térképen láthatjuk is, mely területekre adtak ki figyelmeztetést a zivatarok miatt, de ezek sem fognak igazán felfrissülést hozni.


(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: a délelőtt folyamán még - főként a Dunántúlon - lehetnek erősebben felhős területek, majd felszakad a felhőzet és mindenütt napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, legfeljebb elvétve fordulhat elő zápor, zivatar.

Az északnyugati szél többfelé megélénkül, illetve késő délutántól a Dunántúlon délies irányba fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás