promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: előbb felperzselődünk a pokolban, majd támad az agresszív front, ami veszélyes lesz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A pokoli hőségnek egy agresszív hidegfront cincálja meg a bajszát, ami nagyméretű jeget is hozhat magával.

Fokozódik a hőterhelés, mivel már tényleg huzamosabb ideig van kánikula az országban. Délkeleten van a legmelegebb, ahol 38-39 fok is lehet. Ez már tényleg valóságosan pokolinak számít. Ami ennél is rosszabb, hogy a nappali kánikulát trópusi éjszaka követi. Ez azt jelenti, hogy sok helyen este, valamint hajnalban sem fog tudni 20 fok alá csökkenni a hőmérséklet. Készülhetnünk, hogy a szobákat is egyre nehezebb lesz lehűteni, ahol nincsen például légkondi.

Hétfőn ismét felperzselődünk a pokolba. Újra délen, valamint délkeleten élők tapasztalhatják meg azt, hogyan kell túlélni a 38-39 fokos hőséget. Viszont készülni kell, mivel érkezik egy agresszív hidegfront délután, ami át fog vonulni hazánk felett.

Az Időkép arról számolt be, hogy nyugaton, valamint északkeleten elég erős viharokra lehet számítani. Ezekhez nagyobb méretű jég, felhőszakadás és viharos, akár 80 km/óránál erősebb széllökések is társulhatnak.

Szóval hétfőn sok helyen lehet akár veszélyes is a zivatar, így nem árt majd követni a radart. Kedden viszont az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint már vissza is térünk a régi kerékvágásba. Napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 16, 23, délután 30, 36 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat. A déli, majd északnyugati szél néhol megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14, 22, a maximum 28 és 35 fok között várható. Továbbra is délen kell felkészülni a kánikulára.

Csütörtökön Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hajnali 14, 22 fokról 28 és 34 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

A hétvége előtt nem igazán változik a helyzet, helyenként fordulhatnak elő zivatarok. Hajnalban 14, 22, délután 27, 34 fok valószínű.

Szombatig még sok minden változhat, de jelenleg úgy néz ki, hogy az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű. Több helyütt kialakulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 15, 22, a maximum 26 és 32 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás