promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar csodáért őrül meg a világ, itt vannak a hihetetlen felvételek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha a YouTube-on rákeresünk Magyarországra, erről a tájról nagyon sok videó van.

Magyarország tele van zseniálisan lenyűgöző tájakkal, csodálatos vidékekkel, amelyeket rengetegen keresnek fel, hogy csodálatosat kiránduljanak. A hazai turisták mellett pedig a külföldiek is felkeresik a csodálatos magyar helyszíneket, és ők nagyon sokszor a kisebb brosúrák mellett bizony már a digitális világ nagy vívmányát, a YouTube-ot használják tájékozódásként. Az utóbbi időben egyre több videó kerül fel külföldiekkel külföldieknek, olyan utazó vloggerek készítenek Magyarországról ajánló videókat, akik jártak már nálunk, és megérintette őket a hely szelleme, a csodálatos magyar építészet és táj, a látványosságok tárháza.

Ha a videós közösségi média felületetet nézzük, nagyon sokszor szembe jön velünk Budapest mellett a Balaton, Debrecen vagy éppen Pécs, illetve Hollókő is. Ám van egy különleges magyar táj, amelyet sok magyar sem ismer, ám nagyon sok videó van róla fent a YouTube-on. Ez a hely Gánt, a híres marsbéli magyar táj, ahol tényleg olyan a táj, mintha a NASA küldetésén vennénk részt, és a Preservance marsjáró épp ott dolgozna a lábunk mellett.

Gánton a régi bauxitbányánál igazi marsbéli táj fogadja tehát a turistákat. A helyszínen amúgy a bauxit kitermelése még 1926-ban kezdődött, a gánti bánya pedig Európa egyik leggazdagabb bauxitbányája volt. Az 1930-as években Gánt adta a világ bauxittermelésének közel ötödét, a második világháború alatt pedig a német hadiipar jelentős bauxitforrása volt. Gánt Fejér vármegyében található, 24 kilométerre Székesfehérvártól, és egy szenzációs kirándulási úti cél, erre pedig már a világ is rájött.

A Balás Jenő Bauxitbányászati Múzeum és Földtani Park Geológiai Látogatóközpont honlapját IDE kattintva érhetitek el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás