promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar káromkodás rázta meg az egész világot, az amerikaiak azóta is a meghökkentően gusztustalan jelenetről beszélnek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikaiak nem értették a magyar szavakat, de még így is tudták, hogy nem jelentenek jót.

Szoktuk mondani, hogy mi, magyarok mindenhol ott vagyunk, és ez főleg igaz Hollywoodra. Nem elég, hogy az amerikaiak egyik legnagyobb klasszikusát, a Casablancát a Budapesten született Kertész Mihály rendezte, de több nagy sikerű alkotásban is hallhatott magyar szavakat az egész világ – ilyen volt például a Brendan Fraser-féle A múmia is, amiben amúgy a magyar származású Rachel Weisz volt az egyik főszereplő:

Persze itt még nem ér véget a hollywoodi filmek magyar vonatkozásainak végtelennek tűnő sora, ugyanis a Tobey Maguire-féle Pókember-trilógia, illetve a Gonosz halott-széria mögött álló Sam Raimi is megtisztelt minket egy különlegességgel: a 2009-es Pokolba taszítva című horror-komédiájában magyarul mondják ki az alkotás kulcsmondatát, ami szinte szó szerint elszabadítja a poklot.

A Pokolba taszítva egy fiatal banki dolgozóról szól, aki nagyon szeretné az előléptetést, de ehhez kemény döntéseket kell hoznia. Mikor bemegy hozzá a bankfiókba egy idős hölgy, aki már sokadjára kér segítséget, visszautasítja őt, ennek pedig később egy magyar káromkodásokkal is tarkított dulakodás lesz a következménye, ami azzal zárul le, hogy a néni megátkozza őt, ráadásul szintén magyarul:

„Az ördög szálljon beléd!”

Az amerikaiak persze nem értették, hogy mit mond a nő, de ők is érezték, hogy biztosan nem jelent jót, és ezzel világszerte így voltak a Pokolba taszítva nézői. A filmben ezek után valóban rettenetes események történnek, amiket ez az egyetlen magyar mondat indít el, szóval bizonyos szempontból megtisztelve érezhetjük magunkat.

Itt lehet megtekinteni a fent idézett, magyar szavakkal teli jelenetet a Pokolba taszítva című kultklasszikus horror-komédiából – de előre szólunk, vannak benne elég gusztustalan részek, szóval gyomor kell hozzá, de persze a gyomorforgató mivolta mellett vicces is az egész:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás