promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: pokoli károkat is okozhat az agresszív hidegfront – készülj fel a legrosszabbra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az agresszív hidegfront most tényleg odacsap, és pokoli károkat okozhat.

Készülj fel, mert a strandidőnek végre, legalábbis egy bizonyos időre. Egy agresszív hidegfront közelít felénk, ami nagy felfordulást fog okozni Magyarországon.

Csütörtökön ismét nagy területen, kiterjedten várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A nap első felében főleg az ország északkeleti felében, majd a késő délutáni óráktól kiemelten a déli országrészben várhatók további zivatarok, amelyek ott rendszerbe is szerveződhetnek, károkozó események is nagyobb területen várhatók.

Arra is fel kell készülni, hogy méretes szupercellák fognak lecsapni a holnapi napon. Ezeket nagy méretű jég kísérheti, ráadásul szélviharral karöltve.

Délnyugaton, délen, majd délkeleten emelheti piros szintre a riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, körülbelül a Tisza vonalában lehet erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Éjjel még elszórtan valószínű zápor, zivatar, nappal legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 13 és 20, délután 27 és 32 fok között várható.

Hétvégén végre napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet a déli szél. A minimum-hőmérséklet 13 és 20, a csúcsérték 29 és 34 fok között alakul.

A hét utolsó napján se kell tartanunk zivataroktól. A délkeleti, majd délnyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között várható, tehát többnyire visszatér a hőség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás