promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Intenzív csapadék tart felénk, a meteorológusok térképen mutatták az útját
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok intenzív csapadékra figyelmeztetnek.

Tikkasztó hőségre, kánikulára kell számítani a hét első napján, de a meteorológusok hajnalban kiadott figyelmeztetése szerint zivatarok, egyes helyeken akár intenzív csapadék, jégeső is megtörheti ezt az elviselhetetlen meleget. Térképen mutatták meg, hogy az ország mely részein lehet számítani egy kis felfrissülést jelentő esőre, illetve szélre.

Hétfőn a napi középhőmérséklet északkelet kivételével már mindenhol 25 fok felett várható, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben, valamint a Dél-Alföldön pedig 27 fok felett alakulhat. A esti órákban (nagy bizonytalanság mellett!) zivatarok érhetik el észak felől az északi megyéket. Az intenzívebb gócok környezetében főként viharos széllökésre (>60-80 km/h) lehet számítani, de emellett intenzív csapadék (>15-20 mm) és jégeső (~1-2 cm) is előfordulhat.


(Fotó: OMSZ)

Ami az országos előrejelzést illeti: délelőttig túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd gomolyfelhők is képződnek. Utóbbiakból késő délután, kora este az északi megyékben záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok idején átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 30, 36, késő este 19, 27 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás