promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: a pokollal fog megküzdeni az agresszív hidegfront – nem lesz benne köszönet, ami ránk vár
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A forróság olyan lesz, mintha megnyílnának a pokol kapui, de utána egy hidegfront fog alaposan odasózni.

Eddig nem kellett a csúcson járatni a légkondikat, mivel a tartósabb hőhullám elkerült minket. Azért arra számítani lehetett, hogy a júliusban ez már abszolút le fog csapni valamikor. Aki nem bírja a meleget, az készüljön, mert nem fog kegyelmezni az időjárás.

Átvitt értelemben mondhatjuk azt, hogy megnyílnak a pokol kapui. Mutatjuk is, hogy ez mennyire lesz vészes. Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy videóban is beszámolt arról, hogy mire kell számítani.

Hétfőn késő délután, kora este észak felől záporok, zivatarok érhetik el Magyarországot, és hozhatnak felfrissülést, de többnyire verőfényes napsütés lesz napközben. A csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Kedden is nagyrészt száraz idő lesz, de főleg az északkeleti országrészben elvétve kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 35 fok között várható. Északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdán üthet be az igazi kánikula, amikor 38 fokig is felkúszhat a hőmérséklet, ami már valóban elviselhetetlen. Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett sok napsütésre számíthatunk. Főleg a nap második felétől elszórtan - nagyobb eséllyel hazánk északi felén - előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 13, 23, délután 29, 38 fok között alakul, északkeleten maradhatnak 30 fok alatt az értékek.

Az Időkép arról számolt be, hogy a kánikulát okozó pokolnak egy agresszív hidegfront sózhat nagyot oda. Csütörtökön feltámadó széllel, záporokkal-zivatarokkal érkezik a lehűlés, emiatt átmenetileg több fokkal mérséklődhet a hőség. Napközben azért még ezen a napon is akár 37 fok is lehet délen.

Pénteken erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, majd napközben északnyugat felől szárazabb levegő érkezik, délután már napos idő valószínű a laposabb gomoly- és fátyolfelhők mellett. A nap első felében szórványosan számíthatunk záporesőre, zivatarra, a nap második felében inkább csak keleten fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi, északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 28, 33 fok között várható.

A hétvége jól fog indulni, ha a távoli előrejelzést nézzük. Szombaton napos időre van kilátás, általában kevés gomolyfelhővel. Csapadék úgy néz ki nem várható a felfordulást okozó hidegfront után. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás is. A minimum-hőmérséklet 13 és 21, a maximum 29 és 34 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás