promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: megnyílnak a pokol kapui, fel kell készülnöd a legrosszabbra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem hiába használják a pokoli hőség kifejezést a köznyelvben, de az időjárásban is.

Most a keleti tájakon és az Északi-középhegységben még mindenképpen számítani lehet zivatarokra, szóval érdemes figyelgetni az élő radartérképet. Estétől nyugat felől megnő a zivatarok kialakulási esélye, előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd késő este már a középső országrészben is számítani kell hirtelen lecsapó viharokra.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a hűvösebb. Hogy mire kell számítani a következő napokban, azt a lenti videóból is megtudhatjátok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön és pénteken is velünk maradnak még a viharok. Holnap többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, ami a Dunától keletre lesz erőteljes, és ott többfelé, másutt helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, melyet felhőszakadás is kísérhet. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, amit néhol erős, zivatar környékén akár viharos széllökés kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között várható.

Pénteken a Dunától keletre lehet több a felhő, arrafelé záporok, zivatarok kialakulhatnak, akár még tartósabb eső is eshet. Az északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 14, 20 fokról délutánra 24 és 30 fok közé melegszik fel a levegő.

Mindenki fellélegezhet, mert hétvégére végre nem romlik el az idő, és csapadékra sem igazán kell számítani. A hőmérséklet szombat délután 26, 31 fok között alakul, vasárnap pedig már maximálisan 33 fok is lehet.

Utána készülhetünk, mert tényleg megnyílnak a pokol kapui. Perzselő kánikulára kell számítani, mivel az Időkép beszámolója szerint is fokozatosan növekszik majd a hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön délen átléphetjük a 35 fokot is, szóval erre kell felkészülni.

Hogy később jönnek-e a 40 fok közeli értékek, az majd később eldől. Az UV-B sugárzás mindenestre már hétvégén magas lesz, nem árt figyelni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás