promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon a tartós eső, hidegfront hozza el az égi megváltást - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Térképen mutatjuk, hol kell számítani csapadékra.

A meteorológusok egy ciklont láttak közeledni felénk, amivel egy hidegfront kopogtat be hazánkba. Ennek igencsak örülni kell, hiszen emiatt több helyen is kiakakulhatnak záporok, zivatarok, sőt még tartós eső is. Már a keddi napon is az ország több pontján is borús volt az időjárás, szürke volt az ég, napot nem igen láthattunk, de a hétvégére ismét megnyugszik a légkör, újra lehet menni strandolni.

Az előttünk álló éjszaka az ország délkeleti felén, kétharmadán felhősebb idő valószínű, és elsősorban az Alföldön egy újabb, kiterjedt csapadékzóna kialakulása valószínűsíthető. A záporok, zivatarok mellett tartósabban is eshet az eső. Nyugaton, északnyugaton ugyanakkor kevesebb lesz a felhő, és csapadékra is kevesebb az esély. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.


(Fotó: OMSZ)

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több órás napsütéssel. Reggel, délelőtt még főként az Alföldön, majd később az ország más tájain is várható zápor, zivatar, néhol tartósabb eső is. Összességében többfelé várható csapadék. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.


(Fotó: OMSZ)

A folytatásban pedig - ahogy már említettük - megnyugszik a légkör, újra napos, száraz idő várható, 30 fok feletti nappali csúcshőmérsékletekkel, szóval szombatra és vasárnapra nyugodtan lehet tervezni medencézést, kerti partit, vagy strandolást. Az alábbi videóban részletesebben is megtudhatjátok, milyen lesz hazánk időjárása a hét hátralévő részében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás