promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: ekkor támad az újabb agresszív front, és jobb, ha felkészülsz a legrosszabbra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét nem fog kímélni minket az időjárás, és a front kegyetlen viharokkal együtt csaphat le.

Mondhatni drámai volt az időjárás a héten, és sokan találhatták szembe magukat kíméletlen viharokkal, amik sok helyen jelentős károkat okoztak. A gyorsan lezúduló csapadék miatt még villámárvíz is volt, de dió méretű jég is kísérte a hidegfrontot.

Ha ez nem lenne elég, az ítéletidőhöz még járt egy kis apokaliptikus hangulatot keltő villámshow. A Blitzortung adatai alapján több mint 80 ezer villám csapadkodott Európa felett, és a Kárpát-medence környékén ezek közül rengeteg volt látható. Ide kattintva több látványos fotót és videót is meg tudtok nézni.

Most fellélegezhetünk egy kicsit, de ez nem marad sokáig így, mivel közelít felénk egy front, ami újabb kegyetlen viharokat okozhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról számolt be, hogy hétfőn száraz időre kell számítani. Az ország közepén felhősebb lehet az ég, de csapadékra így sem igazán kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Az Időkép is jelzést adott ki, hogy kedden megérkezik az újabb agresszív hidegfront. Észak-Dunántúlon, majd napközben másutt is növekszik a felhőzet, de legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap. Estefelé határozottabb felhősödés kezdődhet. Éjszaka még csak a Dunántúl északi felén, napközben már másutt is - legnagyobb eséllyel a délnyugati, déli megyékben - fordul elő zápor, zivatar. Nem kizárt, hogy keményebb viharokra is számítani kell, az Időkép szerint jégesővel, erős széllel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között várható, a csúcsérték 24 és 30 fok között lesz.

Szerdára virradóra erősen felhős vagy borult időre kell számítani, majd napközben felszakadozik, csökken a felhőzet. Éjjel főként a déli megyékben eshet az eső, majd napközben fokozatosan megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet 13 és 18, a maximum 19 és 26 fok között alakul. Ugyebár a hidegfront miatt érezhetően visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtökön nagyrészt napos időre van kilátás gomolyfelhő-képződéssel, főként északkeleten, keleten fordulhat elő zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között valószínű. Itt azért már megindul a melegedés.

Pénteken sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Reggelre 10 és 18 fok közé hűl le a levegő, késő délutánra 25 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, akár több helyen is előfordulhat zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 31 fok között valószínű.

Vasárnap sok napsütés valószínű gomolyfelhő-képződéssel, elszórtan záporral, zivatarral. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás